Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

... το ΕΣΡ, η Alter Ego και το "νομικό έλλειμμα" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Οχι" από το ΕΣΡ
στο κανάλι Μαρινάκη




Αρνητικό το ΕΣΡ στο αίτημα της “‘Αλτερ Έγκο” για τη μετάδοση σήματος από το Number One του Βαγγέλη Μαρινάκη. Το ΕΣΡ έκρινε πως "δεν υφίσταται διάταξη που θα μπορούσε να αποτελέσει επαρκή νομική βάση για τη θεμελίωση ενός τέτοιου δικαιώματος", αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στο Number One στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, μέσω της Digea, μέχρι και την απονομή των τηλεοπτικών αδειών.
---
Number One προς ΕΣΡ:
Κανείς δεν έχει άδεια,
ούτε αυτοί που εκπέμπουν



Επιστολή προς το ΕΣΡ απέστειλε σήμερα η διευθύνουσα σύμβουλος της Αλτερ Εγκό, Εύη Κουτσαυτάκη, μετά την αρνητική απάντηση του ΕΣΡ στις 15 Δεκεμβρίου στο ζήτημα της εκπομπής του σταθμού Number One του Β. Μαρινάκη.

Στην επιστολή η εταιρεία διαπιστώνει “νομικό έλλειμα” στη θέση που διατύπωσε το ΕΣΡ περί μή δικαιώματος εκπομπής του Number One και μιλάει για ουσιαστικό αποκλεισμό της από την τηλεοπτική αγορά. Επισημαίνει ακόμη πως αυτή τη στιγμή δεν έχει κανείς δικαίωμα εκπομπής, από τη στιγμή που δεν χορήγησε παράταση ο υπουργός Νίκος Παππάς. "Δεν υφίσταται διάταξη ή γενικότερη νομική αρχή που θεμελιώνει το δικαιώμα εκπομπής των ήδη λειτουργούντων σταθμών και η μόνη συνεπής νομικά και εποπτικά λύση είναι να κινηθεί διαδικασία διακοπής της εκπομπής τους", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου