Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

... ραδιοφωνική ανασκόπηση 2016 #2 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς


#1

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

- Αποχωρεί από τα Παραπολιτικά 90.1 ο Γιάννης Παπαγιάννης, που ήταν μέχρι τότε στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου.

- Ραδιοφωνικό σταθμό αποκτά η ΑΕΛ. Μετά από διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ και του προέδρου της, Αλέξη Κούγια, το ΑΕΛ Radio βγαίνει στον αέρα στους 104.8.

- Πωλητήριο στον ιστορικό Galaxy 92 από τους ιδιοκτήτες του, την οικογένεια Γεωργάκη και την οικογένεια Ορφανίδη.

- Συνεργασία με το Love FM 100.7 της Κύπρου, κλείνει ο Νίκος Γκαραβέλας, με το G Radio να αναμεταδίδεται και στη Μεγαλόνησο τις ώρες των εκπομπών του.

- Τον διακριτικό τίτλο Jazz FM, του ιστορικού ραδιοσταθμού που διαδέχτηκε το Nitro Radio στους 102.4, κατοχυρώνει ο Κωνσταντίνος Γέρου, πάλαι ποτέ ιδιοκτήτης του Rock FM 96.9.

- Συνεργασία με τον Πανόραμα 98.4 της Θεσσαλονίκης, κλείνει ο Sfera 102.2, παράλληλα με την δικτύωση που έχει στην πόλη με τον North 98.

- Την δικτύωσή του με ραδιόφωνα της περιφέρειας, ξεκινά ο Best 92.6. Η αρχή γίνεται με τον Music 100.7 για την Άρτα και τα Γιάννενα.

- Αποχωρεί από τον Real FM o Κώστας Χαρδαβέλλας, ο οποίος έκανε εκπομπές τα Σαββατοκύριακα.

- Βγαίνει στον αέρα το Action 104.6, από τους Παναγιώτη Κωστάκη και Διονύση Παναγιωτάκη, με μουσικό πρόγραμμα εν αναμονή των ενημερωτικών εκπομπών του. Ο Hot FM μετατρέπεται ξανά σε web radio.

- Στα κεντρικά γραφεία της Master στους Αγίους Αναργύρους, μετακομίζουν ο Sfera 102.2 και ο Derti 98.6, ιδιοκτησίας του Χάρη Πολίτη.

- Αλλαγή φρουράς στο Mad Radio 106.2. Ο Γιώργος Χαριζάνης αποχωρεί από την διεύθυνση του σταθμού, με τον Νίκο Μυλωνά να παίρνει την θέση του.

- Σταματάει όλες τις εκπομπές του μέχρι νεωτέρας ο Republic 100.3, και λύνει την συνεργασία με τους παραγωγούς του. Αιτία, τα χαμηλά νούμερα που συγκέντρωνε στις ακροαματικότητες.

- Σε συζητήσεις για την απόκτηση και τρίτης συχνότητας ο όμιλος ΑΝΤ1, μετά τον Easy 97.2 και τον Ρυθμό 94.9.

ΜΑΪΟΣ

- Δικτυώνεται και στην περιφέρεια ο Pepper 96.6, με τον Ionian Galaxy 90.8 να τον αναμεταδίδει σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδας.

- Party FM από τον Φίλιππο Βρυώνη. Ο ιδιοκτήτης του Έψιλον TV εξαγοράζει τον Παρέα FM κι εκπέμπει το νέο του εγχείρημα από τους 104.

- Πεθαίνει ο Βαγγέλης Καργούδης, δημοσιογράφος μεταξύ άλλων του Αθήνα 9.84 και παραγωγός του τα πρωινά. Την θέση της εκπομπής του, στις 6 το πρωί, παίρνουν η Έλενα Μπρέγιαννη και ο Γιάννης Λαυράνος.

- Μήνας αποχωρήσεων στον Βήμα 99.5. Ο Βασίλης Χιώτης μετά από 5 χρόνια φεύγει από το τιμόνι του σταθμού αλλά και τον ΔΟΛ συνολικά και ακολουθεί λίγο αργότερα ο Σωτήρης Ξενάκης, συμπαραγωγός των Πρωινών Διαδρομών με τον Βασίλη Αδαμόπουλο. Τον σταθμό αναλαμβάνει ο Νότης Παπαδόπουλος, έχοντας πλέον τον Δημήτρη Καμπουράκη στο πλευρό του, στο πρωινό 10-11. Την ίδια στιγμή το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί την διοίκηση του Βήμα 99.5, για τις συνθήκες εργασίας στον σταθμό.

- Το λανσάρισμα 6 web radios πραγματοποιεί ο Red 96.3 στο site του, με classics, 80's, 90's, 00's, metal και νέες κυκλοφορίες.

- Επανέρχονται τα Derti Live στους 98.6, με αφορμή και την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του σταθμού.

- Καταγγελία της ΕΤΕΡ εναντίον του Δίεση 101.3 και του Δρόμου 89.8 για απολύσεις, μειώσεις μισθών και συνθήκες «γαλέρας» των τεχνικών στα δύο ραδιόφωνα.

- Deal μεταξύ του Flash 96 και του toradiofono.gr. Οι παραγωγοί του web radio θα αναλαμβάνουν από τη νέα σεζόν, κάποιες ώρες από το πρόγραμμα του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοφώνου, τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα.

ΙΟΥΝΙΟΣ

- Επιστροφή μετά από τρια χρόνια σιγής για το Fight Club. Μια από τις δημοφιλέστερες εκπομπές στην ιστορία του Σπορ FM 94.6 αναβιώνει ανήμερα των 20χρονων του σταθμού, για μια επετειακή εκπομπή από τους Γιάννη Τσαούση και Κώστα Βαϊμάκη.

- Καλοκαιρινά mix από γνωστούς Έλληνες DJ's, εντάσσει στο πρόγραμμά του το Kosmos της ΕΡΤ, τα βράδια του Σαββάτου.

- Τα 20 χρόνια λειτουργίας του γιορτάζει ο Σπορ FM 94.6. Στις 8 του μήνα όλοι οι αστέρες του σταθμού, παλιοί και νέοι, παρελαύνουν από τα (νέα) στούντιο αναβιώνοντας σε πολλές περιπτώσεις ένδοξες εκπομπές που φιλοξένησε το αθλητικό ραδιόφωνο.

- Στο ίδιο «μαγαζί», ανακοινώθηκε από τους συντελεστές της ότι σταματά από τον Σπορ FM η εκπομπή Theplayboys. Το δίδυμο Στέφανου Χάρη - Νικόλα Ακτύπη είχε αντικαταστήσει στο βραδινό 10-12 το Fight Club.

- Μεγάλη κόντρα ξεσπά ανάμεσα στην ΕΙΙΡΑ και στις διοικήσεις των αυτοδιαχειριζόμενων, Flash 96 και Best 92.6. Οι μεν ζητούν από τον Υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να αλλάξει το νομικό πλαίσιο για τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα, κάνοντάς τα μη αποδεκτά στην Ένωση, ενώ οι δε με ανακοινώσεις τους καταφέρθηκαν εναντίων των Ιδιοκτητών, καταγγέλλοντας την αρνητική στάση τους ως προς την συμπόρευσή τους με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΙΙΡΑ.

- Η Ένωση Ιδιοκτητών καταθέτει τις προτάσεις της για τη ραδιοφωνική αδειοδότηση. Μεταξύ άλλων, είναι η μεγαλύτερη ευελιξία ως προς τα εργασιακά και η προσωρινή παράταση των προηγούμενων αδειών, μέχρι την προκήρυξη των νέων.

- Το δικό του web radio λανσάρει το περιοδικό Down Town, το οποίο εκπέμπει πιλοτικά μόνο με μουσική.

- Καθυστερήσεις πληρωμών και εντολές κατάσχεσης στον Βήμα 99.5. Μερίδα εργαζομένων κέρδισε δικαστική διαμάχη με την ιδιοκτησία του σταθμού, υπέρ της εξόφλησης των δεδουλευμένων τους. Τα οφειλούμενα έφταναν τους τρείς μήνες.

- Πρόταση υπό διαβούλευση από την κυβέρνηση, για την επαναφορά της διάταξης που μετατρέπει όλα τα δημοτικά ραδιόφωνα σε ανώνυμες εταιρείες, γεγονός που αλλάζει ριζικά το καθεστώς λειτουργίας τους. Αντιδρούν με ψήφισμά τους οι διοικήσεις των σταθμών.

- Νέο πρωινό δίδυμο στον Pepper 96.6. Αντί της Ματούλας Κουστένη, στο πλευρό του Γιάννη Νένε, η Βαρβάρα Σαββίδη.

- Την διεύθυνση του Μέντα 88 αναλαμβάνει ο Νίκος Μωραΐτης
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου