Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 29/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Πάμε στοίχημα για το "4",
τον ΔΟΛ, την απληρωσιά και τον ΑΝΤ1;

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Πάμε… στοίχημα;
Για του… χρόνου, γύρω στα μέσα του Ιανουαρίου, είναι προγραμματισμένη η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών αναφορικά με τη τη διάταξη που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό να ορίζει τον αριθμό των αδειών. Η ένσταση είχε γίνει, συλλογικά, από το καλοκαίρι κατά του περιβόητου αριθμού «4» και αφορά σε μια διάταξη που υπάρχει στο νομικό καθεστώς των εν Ελλάδι media εδώ και πέντε χρόνια.

Η συζήτηση στο ΣτΕ είναι σημαντική καθώς οι σταθμοί θα επιδιώξουν να κηρυχθεί (και) αυτή η διάταξη αντισυνταγματική, ώστε να περάσει η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ και να αποδυναμωθεί κι άλλο η κυβέρνηση.

Ολα αυτά εν αναμονή της «καθαρογραφής» της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νόμου του Νίκου Παππά.

Χωρίς να έχουμε κάποιo inside info, πάμε στοίχημα ότι και ο αριθμός «4» αναφορικά με τις πανελλαδικές άδειες τηλεοπτικής εμβέλειας θα βγει αντισυνταγματικός; Πείτε το… ένστικτο.

Κουίζ
Ποιος επιχειρηματίας, με γνωστή οικονομική άνεση και αρκετές επενδύσεις μέσα στο 2016, έχει αφήσει απλήρωτους από 3 έως 6 μήνες τους εργαζόμενους στις εφημερίδες του;

Τους τα… γυρίζει
Με την καθαρογραφή της απόφασης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας το νόμου Παππά (μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου…) θα επιστραφούν τα χρήματα στους υπερθεματιστές του ακυρωθέντος διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Το επιβεβαίωση υπουργός Νίκος Παππάς μιλώντας στην εκπομπή «Αίθουσα Σύνταξης» της ΕΡΤ.

Σιγή… ασυρμάτου
Δόση 6,5 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πληρώσει στις τράπεζες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ο ΔΟΛ… Θα τα βρει; Ειρήσθω εν παρόδω, σιγή… ασυρμάτου κράτησαν στη ΝΔ για τις αποκαλύψεις του τέως ευνοούμενου του Ψυχάρη στον ΔΟΛ, Βασίλη Χιώτη, στο «Πρώτο Θέμα» περί του «ντιλ της δεκαετίας» και το νέο δάνειο 22 εκατ. ευρώ προς το συγκρότημα για την «εξυγίανση» της επιχείρησης. Επί Αντώνη Σαμαρά, βεβαίως βεβαίως…

Τυχαίο;
Με τον ΑΝΤ1, επειδή το ακούσαμε κι αυτό, δεν έχουμε εμπάθεια. Κριτική ασκούμε. Και το ότι στο Μαρούσι ψάχνουν για νέο lead in πριν το κεντρικό δελτίο με τη Μαρία Χούκλη (φωτό), που έχει… πατώσει σε τηλεθέαση, δεν είναι τυχαίο.
--- 
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου