Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

... απλήρωτοι ΔΟΛ - στους πέντε (5) μήνες τα οφειλόμενα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δράμα χωρίς τέλος στον ΔΟΛ


Δεν καταβλήθηκε η μισθοδοσία χωρίς καμία προειδοποίηση, στους 5 μήνες φτάσανε πλέον τα οφειλόμενα

Για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ περίμεναν μάταια να πληρωθούν αφού παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις των διευθυντικών στελεχών ότι την Παρασκευή θα γινόταν κανονικά η προγραμματισμένη καταβολή μισθοδοσίας αυτό τελικα δεν συνέβη. Και μάλιστα χωρίς καμία προειδοποίηση και χωρίς έστω και εκ των υστέρων οποιαδήποτε ενημέρωση για το τι συνέβη και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Η διοίκηση του ΔΟΛ που συνεχώς επιζητά την κατανόηση, τη φιλοτιμία και τον «πατριωτισμό» των εργαζομένων απουσιάζει επιδεικτικά. Ούτε ο Σταύρος Ψυχάρης ούτε κάποιο άλλο από τα μέλη της οικογένεις του που και στο ΔΣ της εταιρείας είναι και επιτελικές θέσεις στην εταιρεία κατέχουν βγαίνουν να μιλήσουν στο προσωπικό. Μια επιστολή έχει γράψει όλη κι όλη προς το προσωπικό ο Ψυχάρης σε όλο αυτό το διάστημα της κρίσης. Την επιστολή στην οποία ανέφερε τα περιβόητα «γεμάτα αμπάρια» του ΔΟΛ.

Αυτήν τη φορά από τη διοίκηση του ΔΟΛ η εξήγηση που δίνεται, ανεπισήμως βέβαια, είναι ότι τα χρήματα για τη μισθοδοσία υπήρχαν και ήταν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ο οποίος όμως απρόσμενα την τελευταία στιγμή πριν ξεκινήσει η καταβολή δεσμεύτηκε. Κάτι ακούγεται για δέσμευση από την εφορία αλλά με τόσες οφειλές που έχει ο ΔΟΛ τρέχα γύρευε ποιός μπλόκαρε τους λογαριασμούς πάλι. . Επειδή όμως οι δεσμεύσεις λογαριασμών είναι καθημερινό φαινόμενο στον ΔΟΛ εδώ και καιρό κάποιοι λένε ότι θα έπρεπε η διοίκηση να έχει φροντίσει να διασφαλίσει με κάποιο τρόπο ότι τα χρήματα που είχαν εξασφαλισθεί για τη μισθοδοσία θα φτάσουν τελικά στους εργαζομένους. Ολοι αναρωτιούνται τώρα πώς θα καταφέρει να καταβάλλει ο ΔΟΛ τα επόμενα 24ωρα και το δώρο και το μισθό και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που τρέχουν.

ΥΓ: Μέσα σε αυτό το σκηνικό πάγωσαν και οι συζητήσεις με την πλευρά Αλαφούζου αφού πιθανώς ο ιδιοκτήτης του Σκαι διεπίστωσε στην πορεία των συζητήσεων ότι τα βάρη που θα πρέπει να αναλάβει για την εξαγορά του ΔΟΛ είναι πολύ μεγαλύτερα από όσο αρχικά υπολόγιζε και προς το παρόν υπαναχώρησε. Ισως πάλι βλέποντας την κατάσταση που διαμορφώνεται καθημερινά στον ΔΟΛ ο Αλαφούζος έκανε πίσω για να επανέλθει αργότερα αναμένοντας ότι θα βρίσκεται σε πιο προνομιακή θέση διαπραγματεύσης. Βέβαια έτσι που πάει το πράγμα στον ΔΟΛ αν δεν κινηθεί τώρα ο Αλαφούζος ίσως σε λίγες εβδομάδες δεν υπάρχει κάτι για να διαπραγματευτεί…

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου