Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

... MME - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 23/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Έδωσαν …"δώρο"
στους απλήρωτους του MEGA
τιμολόγια διαφημιστικής που πτώχευσε!

Νέες προσπάθειες διενεργούνται από τη διοίκηση του MEGA για την πληρωμή του Δώρου των Χριστουγέννων στους επί 5 μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του καναλιού. Είναι πολύ πιθανόν, τα χρήματα να καταβληθούν εν μέρει από τους μετόχους (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα) και από τα τιμολόγια που αποδεσμεύτηκαν, αλλά δεν έχουν όλα κάλυψη. Σύμφωνα με πληροφορίες στους εργαζόμενους χορηγήθηκαν τιμολόγια διαφημιστικής εταιρείας που έχει πτωχεύσει!
---
Αύξηση κεφαλαίου

κατά 6,5 εκατ. ευρώ στην Digea

Σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 6,5 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Digea. Τουλάχιστον αυτό αποφάσισε το ΔΣ της εταιρείας την περασμένη Δευτέρα. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη εν όψει της υποχρέωσης καταβολής δόσης έναντι του Δημοσίου, σημαίνει πως κάθε μέτοχος από τις εταιρείες που ελέγχουν τους σταθμούς Mega, ANT1, Star, Alpha, ΣΚΑΪ και Μακεδονία TV θα πρέπει να καταβάλει περίπου 1,1 εκατ. ευρώ. Το «μήνυμα» προς το Mega είναι σαφές, καθώς αν δεν μπορέσει να λάβει μέρος στην αύξηση το παιχνίδι του ελέγχου της μετάδοσης τηλεοπτικού σήματος περιορίζεται σε… τέσσερις παίκτες, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (Star, Mega), τον Όμιλο Κυριακού (ΑΝΤ1, Μακεδονία), τον Δημήτρη Κοντομηνά (Alpha) και τον Γιάννη Αλαφούζο (ΣΚΑΪ).

Το Mega, από την πλευρά του, έσπευσε να καταβάλει ένα ποσό έναντι της υποχρέωσής του στην Digea, η οποία ανέρχεται σε 900.000 ευρώ περίπου, και στόχος είναι να υπάρξει ρύθμιση της οφειλής. Από τον Ιούλιο του 2016 η Τηλέτυπος, μέτοχος της εταιρείας, έχει καταβάλει 400.000 ευρώ.
---

Για το ποδόσφαιρο

Δύο βιβλία για το ποδόσφαιρο από τρεις δημοσιογράφους.

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος αποφάσισε να γράψει βιβλίο. Τίτλος «Η τέχνη του πολέμου για το ποδόσφαιρο – Με παράλληλη ανάγνωση του κειμένου του Σουν Τσου», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Δίαυλος.

Από τις Εκδόσεις ΚΨΜ κυκλοφορεί η ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου «Μια θρησκεία χωρίς απίστους: Ποδόσφαιρο» των Νίκου Μπογιόπουλου και Δημήτρη Μηλάκα σε πρόλογο του Γιώργου Ρούση και του μακαρίτη Πάνου Γεραμάνη.
---

Ανοιχτά θέματα με ΑΡΤ TV και ETV

Ανοικτό παραμένει το μέτωπο της Digea με ΑΡΤ TV και E-TV. Με τον σταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο των δικαστηρίων, ενώ υπάρχει και η εκκρεμότητα της κατάθεσης εγγυητικής επιστολής από τον σταθμό συμφερόντων του Φ. Βρυώνη.
---

Αρνήθηκε η ΕΡΤ να παίξει διαφήμιση της
“Documento” με θέμα τον Κ. Μητσοτάκη

Αρνήθηκε η ΕΡΤ τη μετάδοση του διαφημιστικού σποτ της εφημερίδας “Documento” , η οποία κάνει λόγο για τραπεζικό σκάνδαλο στο οποίο ενέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ΕΡΤ επικαλείται προσβολή της προσωπικότητας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν θα μεταδώσει το πληρωμένο σποτ.
---
Η απάντηση της Documento

"Η Δημόσια τηλεόραση, μία μέρα αφού απέδειξε την ανεκτικότητά της στη Χρυσή Αυγή, το φασισμό και το έγκλημα, μας γνωστοποίησε πως δεν θα παίξει πληρωμένη διαφήμιση του Documento, που αναφέρεται στα δάνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και το τραπεζικό σκάνδαλο που αποκαλύπτουν.
Με το πρόσχημα ότι η νομική υπηρεσία διακρίνει «παράβαση του άρθρου 10 για την προσβολή της προσωπικότητας», μας γνωστοποίησαν πως δεν θα παίξουν, τρέιλερ που παίζουν όλοι οι άλλοι..ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί.
Σαρανταδύο χρόνια μετά την επίσημη λήξη της λογοκρισίας, ένας Ταγματάρχης, αναλαμβάνει (όχι για πρώτη φορά είναι η αλήθεια) το ρόλο του λοχαγού λογοκρισίας. Αντί να εξασφαλίσει συνθήκες πλήρους ελευθερίας και πολυφωνίας για τη Δημόσια τηλεόραση, αυτοανακηρρύσεται σε λογοκριτή και του Τύπου και της διαφήμισης.
Αποφασίζει πώς θα δημοσιογραφήσουμε και πώς θα διαφημιστούμε ακόμη. Πάλι καλά που δεν μας ζήτησε τα χειρόγραφα για έλεγχο. Μπορεί να θέλει τον εαυτό του στρατηγό των καλών σχέσεων με διάφορους κύκλους, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Μας αφορά που μπαίνει (με ή χωρίς τις εσωτερικές υπηρεσίες του) φρένο στην ελεύθερη ενημέρωση. Ο Ταγματάρχης κυβερνά επί χρόνια την ΕΡΤ. Έχει τον τρόπο του. Το ερώτημα είναι ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο κύριε πρωθυπουργέ."
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου