Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

... 23 εκατ. ευρώ χρωστάει ο "Ελεύθερος Τύπος" - άρθρο 106 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δεν πλήρωνε κανέναν...
Ο "Ελεύθερος Τύπος" κατέθεσε αίτηση
για ένταξη στο άρθρο 106 του πτωχευτικού


Η τελευταία πράξη για την ένταξη της εκδοτικής εταιρείας του “Ελεύθερου Τύπου” στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα γράφτηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου του 2016 με την κατάθεση της αίτησης από τον εκδότη Αλέξη Σκαναβή. Είχε προηγηθεί η συμφωνία με προμηθευτές-δανειστές και ο κύκλος της προετοιμασίας έκλεισε με τη συμφωνία των εργαζομένων που ήταν απαραίτητη για να εκδικαστεί η αίτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η εταιρεία του “Ελεύθερου Τύπου” χρωστάει συνολικά περί τα 23 εκατ. ευρώ και θέλει να τα ρυθμίσει σε δόσεις.

Οι τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει για την αποπληρωμή των χρωστούμενων δανείων σε δόσεις 18 χρόνων! Ενώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία σε δόσεις 15 χρόνων. Τα χρωστούμενα προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με το προσχέδιο της αίτησης ανέρχονται σε περίπου 630.000 ευρώ. Η εφημερίδα παρουσίασε σε καθέναν από τους εργαζόμενους το ποσό της οφειλής από δεδουλευμένα 3 και 2 ετών. Ποσά στα οποία διαφώνησε το σύνολο των εργαζομένων, μιας και τα παρουσιαζόμενα ποσά ήταν πολύ μικρότερα από όσα στην πραγματικότητα οφείλει ο “Ελεύθερος Τύπος”. Ας μην ξεχνάμε ότι τον τελευταίο 1,5 χρόνο η εφημερίδα πληρώνει έναντι κάθε μήνα.

Ο χρόνος προφανώς και πίεζε και έτσι προτάθηκε στους εργαζόμενους να συμφωνήσουν να προστεθούν περί τις 5.000 ευρώ στον καθένα, προκειμένου να υπογράψουν την απαραίτητη συναίνεσή τους ώστε να κατατεθεί η αίτηση ένταξης στο άρθρο 106.

Η αίτηση του “Ελεύθερου Τύπου” θα εκδικαστεί σε δύο μήνες και εάν εγκριθεί, τότε θα υπάρξουν εξελίξεις στην εφημερίδα.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου