Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

... οι απλήρωτοι του MEGA στον Δραγασάκη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δεν μπορούσε να παρέμβει, αλλά...
Ο αντιπρόεδρος "μεσολάβησε"
για να δώσουν οι τράπεζες
2 εκατ. ευρώ έως τη Δευτέρα


Χθες Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 12:00 αντιπροσωπεία εργαζομένων της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε (MEGA) και εκπρόσωποι των σωματείων ΕΠΗΕΑ & ΕΤΙΤΑ, έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη, μετά από σχετικό αίτημα στα γραφεία της αντιπροεδρίας (Ζαλοκώστα 10).

Με την επίσκεψή τους οι εργαζόμενοι τόνισαν την ανάγκη άμεσης λήψης κυβερνητικής παρέμβασης προς τις τράπεζες, ώστε να αποδεσμευτούν χρήματα από τους δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, για την καταβολή της μισθοδοσίας (δεδουλευμένα 5 μηνών). Παράλληλα, τονίστηκε στον κ. αντιπρόεδρο και τους συνεργάτες του, ότι οι επισφάλειες των τραπεζών έχουν μειωθεί κατά 30 εκατ. ευρώ τους τελευταίους μήνες. Ο κ. αντιπρόεδρος, σε αναλυτική συζήτηση ενημέρωσε την αντιπροσωπία για τα κάτωθι:
  • Η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά, είναι ενήμεροι για την κατάσταση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε, παρακολουθούν τις εξελίξεις -και στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους- συζητούν με τις τράπεζες για την εξεύρεση οριστικής λύσης.
  • Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ή πολύ περισσότερο εξαναγκασμού σε αποφάσεις του αυτοδιοίκητου τραπεζικού συστήματος.
  • Κάθε προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή δεδουλευμένων από τις τράπεζες θα αποτύγχανε, καθώς θα προκαλούσε αντίδραση από τους επιβλέποντες «θεσμούς», θα απαιτούσε πολύ χρόνο και μπορεί να προσέκρουε στις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.
  • Η καταβολή των 2 εκατ. από τις τράπεζες (που εκκρεμεί περίπου 2,5 μήνες) με κύριο σκοπό τη μισθοδοσία μέρους των δεδουλευμένων, θα πραγματοποιηθεί μέχρι την προσεχή Δευτέρα, όπως ενημέρωσαν (παρουσία της αντιπροσωπείας των εργαζομένων) στελέχη της Alpha Bank, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αντιπροεδρία.
Τέλος, ο κ. αντιπρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη (Μετόχους, Τράπεζες, Εργαζόμενους, τυχόντες νέους επενδυτές) για την εξεύρεση μόνιμης και βιώσιμης λύσης, όπως έχει γίνει και με άλλες – με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας – εταιρείες.

ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ MEGA
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου