Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

... Γ. Αλαφούζος - Κ. Θωμαΐδης, δύο χρόνια φυλάκιση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ποινές φυλάκισης
για Αλαφούζο και Θωμαΐδη


Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, καταδικάστηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους και τεσσάρων μηνών, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, καθώς και ο δημοσιογράφος της εκπομπής "Δίκη στον ΣΚΑΪ", Κυριάκος Θωμαΐδης.

Η ποινή αφορά την κατηγορία της προσβολής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, όπως και την παραβίαση δικαστικής απόφασης από την ίδια τηλεοπτική εκπομπή.

Στο μεταξύ, χθες (Τρίτη, 20/12), με άλλη απόφαση του Δικαστηρίου οι προαναφερθέντες καταδικάστηκαν και σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, πάλι για παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για άλλη εκπομπή της "Δίκης στον ΣΚΑΪ". Και στις δύο υποθέσεις, μηνυτής ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης.

Οι ποινές είναι εφέσιμες και εξαγοράσιμες.
---
Η απάντηση του Αλαφούζου
για την ποινή φυλάκισης

Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του δεν φαίνεται να επηρεάζονται από την ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε από το πλημμελειοδικείο Πειραιά στην διάρκεια της Τρίτης.

Αυτό προκύπτει από όσα έλεγε στους στενούς του συνεργάτες ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ ο οποίος τόνιζε ότι όσες μηνύσεις και αν κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, το κανάλι του θα συνεχίσει την δουλειά που έκανε μέχρι τώρα.

Χαρακτηριστικά από το περιβάλλον του προέδρου της πράσινης ΠΑΕ έλεγαν: "Χάρη στη δημοσιοποίηση των νόμιμων υποκλαπησών συνομιλιών της ΕΥΠ προέκυψαν τα κακουργήματα Μαρινάκη. Ας συνεχίσει ο Μαρινάκης να κάνει μηνύσεις κατά της ελευθεροτυπίας. Εμείς θα συνεχίσουμε την δουλειά μας".

---
πηγή: Νίκος Μποζιονέλοςhttp://www.sport24.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου