Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

.. οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία σε αγωνιστική ετοιμότητα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δεν διαπραγματευόμαστε
τα δικαιώματά μας !!!


Ανακοίνωση

Οι γενικότερες εξελίξεις στο χώρο του Τύπου,
επιβεβαιώνουν ότι είναι περισσότερο επιβεβλημένο από ποτέ, οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Αλήθεια, που είναι η «ανεξάρτητη» και «τυφλή» Δικαιοσύνη, που είναι η «αριστερή» κυβέρνηση, στις περιπτώσεις των απλήρωτων επί 4 μήνες συναδέλφων του ΔΟΛ, στους επίσης απλήρωτους συναδέλφους του ΠΗΓΑΣΟΥ, της Ελευθεροτυπίας, της ΙΜΑΚΟ, του Λυμπέρη;

Τίποτα δεν μπορούμε να περιμένουμε από αυτόκλητους «αριστερούς» σωτήρες της κυβέρνησης που θεωρεί φτωχούς τους εφοπλιστές και διατηρεί τις 56 φοροαπαλλαγές, μεγαλοεκδότες, μεγαλοκαναλάρχες, αλλά την ίδια στιγμή θεωρεί τους εργαζόμενους ικανούς να ζουν με…αέρα. Πολύ περισσότερο, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από συνδικαλιστικές ηγεσίες που θεωρούν την απεργία ως «ξεπερασμένο μέσο πίεσης». Αυτά λένε στο Διασωματειακό κάποιοι συνδικαλιστές που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Στα πρακτορεία Τύπου, οι εργοδότες χρωστούν ήδη στους εργαζόμενους πάνω από έναν μισθό και δεν φαίνεται από τις προθέσεις τους ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει. Η διοίκηση του σωματείου δεν πρόκειται να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Δεν ξεχνάμε ότι με πρόσχημα την επαναφορά της κανονικότητας στις πληρωμές, οι εταιρείες επέβαλλαν μονομερώς μειώσεις στους μισθούς μας. Δεν θα αφήσουμε η απληρωσιά να εξελιχθεί και να γιγαντωθεί. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας να συνηθίσουν να ζουν με ψίχουλα. Άλλωστε τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι και δωρεάν να δουλεύουμε, αν ο εργοδότης θελήσει να κλείσει το «μαγαζί» του, θα το κάνει και δεν θα σκεφτεί τις οικογένειες που θα αφήσει στον δρόμο. Αυτό είναι πολύ «φυσιολογικό» όσο επιτρέπουμε τα κλειδιά της οικονομίας να είναι στα δικά τους χέρια.

Το Δ.Σ. σήμερα συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με επιμονή στην οργάνωση των εργαζομένων, στις μαζικές διαδικασίες και με απεργιακές κινητοποιήσεις να υποχρεωθεί η εργοδοσία να επαναφέρει την κανονικότητα στις πληρωμές. Γνωρίζοντας ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε πίσω τις απώλειες των τελευταίων ετών, αλλά και να υπογράψουμε νέα ΣΣΕ με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το τελευταίο απεργιακό συλλαλητήριο στις 08/12, έδειξε ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν την ανάγκη αντίστασης σε αυτήν την πολιτική και ότι κανένα σωματείο, κανένας Κλάδος μόνος του, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε. Είναι επικίνδυνες τυχόν «αυθόρμητες» πρωτοβουλίες που τις περισσότερες φορές εκπορεύονται από γνωστά τσιράκια της εργοδοσίας, έξω από τις μαζικές διαδικασίες του σωματείου.

Τέλος, επειδή φτάνουν στα αυτιά μας κινήσεις της εργοδοσίας να εκβιάζει συναδέλφους για να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις, καλούμε να μην υποκύψει κανείς και διαμηνύουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό από το σωματείο και θα αντιδράσει αποφασιστικά!!!

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου