Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

... το μιντιακό 2016 σε 2.700 λέξεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μιντιακή επικαιρότητα 2016


Ο Mediaρχης του Sport24.gr, Νίκος Μποζιονέλος, άνοιξε το αρχείο του και θυμήθηκε σε… Α-Ω style και σε 2.700 λέξεις ό,τι απασχόλησε τη μιντιακή επικαιρότητα τις τελευταίες 360 και… κάτι ημέρες.

Θα μπορούσαν να γραφτούν 2.106 κομμάτια για την πλουσιότατη μιντιακή επικαιρότητα μέσα στο έτος που φεύγει. Για το Sport24.gr επιλέχθηκαν 24, όσα και τα γράμματα της αλφαβήτου, σε μια ανασκόπηση 360… και κάτι ημερών με δεκάδες παραπομπές και για έναν χώρο που, κακά τα ψέματα, η κρίση χτύπησε όσο λίγους.

Τηλεοπτικά δικαιώματα, νέα και παλιά κανάλια, καναλάρχες, εφημερίδες, παρασκήνιο και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, συνοπτικά, σε ένα… φρεσκάρισμα της μνήμης.

Αποκλειστικά θέματα δεν έβγαλε και λίγα η στήλη μέσα στο 2016. Τα κυριότερα; Οι συμφωνίες της ΕΡΤ για τη μετάδοση του Euro 2016, της Formula 1, του Copa del Rey και εσχάτως της Football League αλλά και το Μουντιάλ Συλλόγων από το 2017 για τρία χρόνια, όταν ο ΟΤΕ TV (κι εδώ και λίγο καιρό Cosmote TV) πήρε το Προ-ολυμπιακό Τουρνουά, το φιλικό Ολλανδία – Ελλάδα, όταν έκλεισε η Nova το Coppa Italia, το Copa del Rey, το Κύπελλο Αγγλίας και τον τελικό του Λιγκ Καπ, το Αρόουκα – Ολυμπιακός, το Basketball Champions League, το Κύπελλο Μπάσκετ και όταν ανανέωσε το Championnat αλλά και την EuroLeague έως το 2020, όταν ο ΑΝΤ1 εξασφάλισε το Χάποελ Μπέερ Σεβά – Ολυμπιακός, το τηλεοπτικό πρόγραμμα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην EuroLeague και το Copa America όταν έκλεισε στον ΣΚΑΪ ο οποίος πήρε (παράλληλα με την Cosmote TV) και τα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ειρήσθω εν παρόδω τη μεγαλύτερη τηλεθέαση μέσα στο 2016 έκανε (φυσικά) το Γαλλία – Πορτογαλία, ο τελικός του Euro 2016 με 1.788.000 τηλεθεατές, μέση τηλεθέαση 17,6% και μέσο μερίδιο 55%. (...)

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΔΩ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου