Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

... Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2016 #1 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Μια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της, και όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, σας παρουσιάζουμε τα σημαντικότερα γεγονότα στο ραδιόφωνο, όπως τα κάλυψε το e-tetRadio. Ξεκινώντας από σήμερα, με το πρώτο τρίμηνο του έτους, και μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς.


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

- Επιστρέφει με πρόγραμμα, μετά από 3 χρόνια απουσίας ο Best 92.6. Μετά από προετοιμασίες μηνών από τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις.

- Ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του Kiss 92.9 με αλλαγές στις ζώνες εκπομπών των υφιστάμενων παραγωγών του.

- Παραιτείται με αιχμές, από τη διεύθυνση του Τρίτου Προγράμματος ο Πάνος Χρυσοστόμου. Η ΕΡΤ προκηρύσσει αργότερα διαγωνισμό, για την κάλυψη της θέσης.

- Σάρκα και οστά παίρνει ο Ελληνικός 93.2, το μουσικό ραδιόφωνο της Real Group, παρουσιάζοντας το λογότυπο και το όνομά του από τη συχνότητα.

- Αποχωρεί από τον Galaxy 92 o Πέτρος Κωστόπουλος, μόλις 5 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Είχε προηγηθεί πληθώρα αλλαγών στο πρόγραμμα του σταθμού, και εκτεταμένη αλλαγή στο playlist του.

- Την παραίτησή του από τον Σπορ FM 94.6, υποβάλλει ο Χρήστος Σούτος. Είχε προηγηθεί on air διαμάχη του με τον συμπαραγωγό του, Νικόλα Βασιλαρά.

- Ολιγόλεπτη «παρέμβαση» στον 105.5 Στο Κόκκινο από οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού που δήλωναν την αντίθεσή τους στο κλείσιμο της θύρας 13, από τον Σταύρο Κοντονή.

- Ένταση -προσωρινή όπως αποδείχτηκε- στις σχέσεις του Γιώργου Τράγκα με τον Νίκο Χατζηνικολάου, με αφορμή την συνέχεια ή όχι της συνεργασίας του πρώτου με τον Real FM και το ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Παραπολιτικά 90.1.

- Aixmi Radio από τον πρώην διευθυντή του Mega, Χρήστο Παναγιωτόπουλο. Το ιντερνετικό ραδιόφωνο του aixmi.gr στελεχώνεται και με παραγωγούς, από το κανάλι και όχι μόνο.

- Το νέο του ραδιοφωνικό εγχείρημα, ανακοινώνει ο Αντώνης Κανάκης. Ο Fly 104, με ημερομηνία έναρξης την 1η Φεβρουαρίου, με house και dance μουσικές και πλήρες πρόγραμμα.

- Κατοχυρώνουν υπέρ τους και το όνομα του Flash 96, οι εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες του ραδιοσταθμού.

- Αποχωρεί από τον Easy 97.2 και το μαγκαζίνο του η Κύρα Κάπη, με προορισμό το γραφείο τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

- Στο σφυρί ο VFM 88.3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ραδιοσταθμού, συμπεριλαμβανομένης και της άδειας, ορίστηκαν να πλειστηριαστούν εντός του μηνός. Η διαδικασία αναβάλλεται όμως, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

- Διάκριση για τον Εν Λευκώ 87.7. Η εκπομπή του Γιώργου Μπακαλάκου συμπεριλαμβάνεται στις καλύτερες εκπομπές του κόσμου, σύμφωνα με το Radio Nova.

- Επίθεση από αγνώστους δέχτηκε ο Δημήτρης Πέρρος, ρεπόρτερ του Αθήνα 9.84, ο οποίος κάλυπτε τις απεργειακές κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

- «All star» προγράμματα με παλιές εκπομπές, βγάζουν τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου.

- Περικοπές και εκ περιτροπής εργασία στον Επικοινωνία 94, του δήμου Ηρακλείου Αττικής, λόγω της μείωσης της δημοτικής επιχορήγησης στον σταθμό.

- Κινήσεις για τη νέα ραδιοφωνική αδειοδότηση, από την πλευρά της κυβέρνησης και τον Χρήστο Σπίρτζη, εξετάζοντας αλλαγές στην νομοθεσία για τις συνθήκες λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών. Παράλληλα ξεκινά διάλογο με τους ιδιοκτήτες, για τις όποιες προτάσεις τους.

- Κινητοποιήσεις από τους τεχνικούς του Βήμα 99.5, λόγω οφειλών τριών μηνών από την πλευρά Ψυχάρη.

- Στον Real 97.8 η Πηνελόπη Γαβρά, στο πλευρό του Γιώργου Χουδαλάκη. Είχε προηγηθεί η αποχώρησή της από τη διεύθυνση του γραφείου τύπου της ΝΔ.

- Εξώδικο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Real FM και τον Γιώργο Τράγκα, για συγκεκριμένες φράσεις εναντίον του στην εκπομπή του δεύτερου.

- Στον Pepper 96.6 η Άννα Αναστασίου, ως εσωτερική μεταγραφή από το Up Radio 88.6. Ταυτόχρονα αλλάζει το πρόγραμμά του τις Παρασκευές, με ειδικές εκπομπές και DJ ζώνες.

- Αθλητικό magazino προσθέτει στο πρόγραμμά του ο Real FM, στην θέση της επανάληψης της Ελληνοφρένειας.

- Νομικά κατά του Κόκκινου Θεσσαλονίκης 93.4 ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, σχετικά με ρεπορτάζ του σταθμού για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή.

- Panda 88.6, το όνομα του νέου project της Διαπασών. Πίσω από το εγχείρημα ο Ίζυ Κουτιέλ, με τον σταθμό να βγαίνει στον αέρα λίγες μέρες αργότερα, αντί του Up Radio που μετακόμισε στο internet.

- Ορίστηκαν ως νέοι διευθυντές της ΕΡΑ, με μονοετή θητεία οι Γιώργος Γιουκάκης (διεύθυνση προγράμματος ραδιοφωνίας) και Νίκος Τσιμπίδας (διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης ραδιοφωνίας).

- Νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για τους τεχνικούς του ραδιοφώνου, από την ΕΤΕΡ, για το 2016 και το 2017.

- Καυγάς μεταξύ των δημοσιογράφων του Σπορ FM, Άρη Ασβεστά και Μπάμπη Χριστόγλου, για μια... ανάρτηση στο facebook.

- Ο Διονύσης Μαλούχος, ορίζεται ως ο νέος διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος, για έναν χρόνο.

- Ο νικητής του διαγωνισμού «Ρυθμοταλεντάρα» του Ρυθμού 94.9, Χάρης Χρονόπουλος, ξεκινά εκπομπές στον σταθμό τα πρωινά 5-7.

ΜΑΡΤΙΟΣ

- Διαμάχη μεταξύ δύο μεγαθηρίων της δισκογραφίας, της Sony Music και της Universal, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων της πρώτης από την δεύτερη, από το Radionomy.

- Ο Γιώργος Μαστής αναλαμβάνει το magazino του Easy 97.2, αντί της Κύρας Κάπη.

- Την ένταξη του playlist στο πρόγραμμά του, αποφάσισε η διεύθυνση του Εν Λευκώ 87.7. Οι εκτός λίστας επιλογές των παραγωγών, ακούγονται πλέον μόνο τα βράδια.

- Η Όλγα Παππά και ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος, αναλαμβάνουν το Δεύτερο Πρόγραμμα και το Kosmos αντίστοιχα, για έναν χρόνο.

- Κόντρα με εκατέρωθεν ανακοινώσεις, μεταξύ του Πανταζή Τσάρα, παραγωγού και πρώην συντονιστή του Δεύτερου Προγράμματος, και του Γιώργου Γιουκάκη, διευθυντή ραδιοφωνίας της ΕΡΤ για «αντιεπαγγελματική συμπεριφορά» του τελευταίου.

- Εκτός μετρήσεων της Bari-Focus o Βήμα 99.5, καθώς δεν πλήρωσε το ανάλογο αντίτιμο προς την εταιρεία.

- Αποχωρούν από το Mad Radio 106.2 οι Γιώργος Μανίκας και Στέλιος Χανταμπάκης, με αποτέλεσμα να σταματήσει το πρωινό πρόγραμμα του σταθμού.

- Στον Sfera 102.2 ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος, στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού.

- Ψυχαγωγικό ραδιόφωνο στα σκαριά, από τον Σταμάτη Μαλέλη στην Αρκαδία, ξεκινώντας συνεργασία με τον Horizon 96.5.

- Το δίδυμο Κώστα Γιαννακίδη-Νίκου Ζαχαριάδη «κλείνει» στο πρόγραμμα του υπό σχεδιασμό Action 104.6.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου