Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

... κλαίγοντας πάνω από το Αγγελιόσημο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Το επόμενό της λάθος ετοιμάζει η κυβέρνηση. Αλλά, ας δούμε πρώτα ένα σύντομο ιστορικό.

@ Στέλεχος πρώτης γραμμής της ΝΔ, πήγε και “κάρφωσε” στην Τρόικα (“Θεσμούς) το αγγελιόσημο, κάτι που αποδέχθηκε η σημερινή κυβέρνηση, με συνοπτικές διαδικασίες στο τρίτο μνημόνιο.

@ Αυτό το στέλεχος διαθέτει “ασυλία” σχεδόν από το σύνολο των media.

@ Η κατάργηση του αγγελιοσήμου αποτελούσε πάγιο αίτημα συγκεκριμένου νεοφιλελεύθερου συγκροτήματος και των διαφημιστών με στόχο την άλλο να μοιραστούν μεταξύ τους το 21% του πόρου.

@ Πέτυχαν το στόχο τους καθώς το αγγελιόσημο καταργήθηκε, δεν υπάρχει από τις 15 Σεπτεμβρίου ασφάλιση για τους εργαζόμενους, ενώ αντιθέτως διατηρείται το καθεστώς των “επιστροφών”.

@ Τώρα η κυβέρνηση με το νόμο Κατρούγκαλου ετοιμάζεται να χτυπήσει τους εργαζόμενους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με την κατάργησης της απαλλαγής από ασφαλιστικές εισφορές από την 1η Ιανουαρίου 2017.

@ Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι με νέα μείωση των αποδοχών τους κατά 30% θα πληρώσουν την εισφορά που προορίζεται για τον εργοδότη, ενώ το σύστημα έχει κι άλλες προβλέψεις ανάλογα με τον αριθμό των εργοδοτών.

@ Αποτέλεσμα; Νέος θυμός, νέα οργή με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

@ Η προσωρινή λύση θα μπορούσε να είναι η παράταση του ισχύοντος καθεστώτος- όπως έγινε για τους διαφημιστές και τους διαφημιζόμενους- μέχρι να βρεθεί ένα αξιόπιστο σύστημα καταβολής εισφορών και εξεύρεσης πόρων για το ταμείο των media (πνευματικά δικαιώματα).

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Όπως λέει ο λαός "πολλές φορές πάει η Γκανάτα στη Βρύση, αλλά μια φορά πέφτει και σπάει".

    Πρόεδρος, χρηματιστής τώρα και σύμβουλος ασφαλιστικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή