Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

... η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου για τον ΔΟΛ ...

*
Ομοσπονδία Μισθωτών
Τύπου & Βιομηχανίας Χάρτου
***
*

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον ΔΟΛ, προκειμένου να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και το δώρο των Χριστουγέννων.

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας, στον συγκεκριμένο οργανισμό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τείνει να γίνει κανόνας τον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Σχεδόν στο σύνολό τους, οι εργαζόμενοι καλούνται να δουλέψουν για πολλούς μήνες απλήρωτοι αφού έχουν υποστεί συνεχόμενες μειώσεις στους μισθούς τους, με εκ περιτροπής εργασία, μπλοκάκια, ενώ γιγαντώνεται όλο και περισσότερο η εργασία μέσω «δουλεμπορικών» γραφείων.

Οι εργοδότες στο πλαίσιο των ανακατατάξεων, στο ξαναμοίρασμα της πίττας στην ενημέρωση δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό για τις συνέπειες που έχουν οι επιλογές τους στη ζωή των εργαζομένων.

Αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους προσφέρει απλόχερα με τη σειρά της και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους στον Κλάδο και όχι μόνο. Σε αυτήν την κατεύθυνση σιγοντάρουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που ταυτίζουν το συμφέρον των εργαζομένων με αυτό των εργοδοτών και υποκλίνονται στους νόμους της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, που θεωρούν ξεπερασμένο μέσο αγώνα την απεργία, που καλλιεργούν την υποταγή και την ηττοπάθεια παραπέμποντας τις λύσεις αποκλειστικά στους δικαστικούς αγώνες ή προκρίνουν τη λογική του μικρότερου κακού.

Δεν παραγνωρίζουμε ότι οι εξελίξεις μπορεί να πάρουν τον χαρακτήρα ντόμινο και να συμπαρασύρουν και άλλους χώρους εργασίας, στην εκτυπωτική βιομηχανία, στην διακίνηση του Τύπου ή ακόμα και να αποτελέσουν δικαιολογία για το παραπέρα χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων.

Σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί μονόδρομο η οργάνωση της πάλης όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κατεύθυνση που θα βάζει μπροστά τις σύγχρονες εργατικές ανάγκες. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για την προστασία των ανέργων, για την αποκατάσταση των απωλειών των τελευταίων ετών.

Καλούμε τα σωματεία του Κλάδου, τους εργαζόμενους, να στηρίξουν αποφασιστικά των αγώνα των συναδέλφων στον ΔΟΛ, αλλά και όποιων άλλων εργαζομένων αντιστέκονται στον εργασιακό μεσαίωνα.

Αγωνιστικά

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου