Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 22/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

MEGA: Δεν πληρώθηκαν
οι εργαζόμενοι το δώρο Χριστουγέννων...

Δεν πληρώθηκαν ακόμα οι εργαζόμενοι του καναλιού MEGA το δώρο Χριστουγέννων. Η καταβολή έπρεπε να... γίνει έως την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου αλλά όπως δηλώνουν θα περιμένουν μέχρι και την Παρασκευή.
---
Χωρίς συλλογική σύμβαση και φέτος η ΕΤΙΤΑ

Ούτε και φέτος οι εργοδότες καναλάρχες σκοπεύουν να υπογράψουν συλλογική σύμβαση εργασίας με την ΕΤΙΤΑ. Για τον λόγο αυτό η Ένωση προσέφυγε και φέτος στον ΟΜΕΔ, διαδικασία που θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα με την πρώτη συνάντηση με τους εργοδότες και τους εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας. Η ΕΤΙΤΑ τα τελευταία χρόνια έχει εξασφαλίσει την ύπαρξη συλλογικής σύμβασης εργασίας μέσω του ΟΜΕΔ.
---
Μειωμένος ο προϋπολογισμός του ΕΣΡ!

Ο προϋπολογισμός του ΕΣΡ για το 2017 είναι μειωμένος κατά κάποιες χιλιάδες ευρώ σε σχέση με το 2016, που ουσιαστικά δεν λειτουργούσε. Φέτος, που ορίστηκαν τα μέλη του και υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις για την παρέμβασή του, λαμβάνει 1.690.000 ευρώ. Σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων, για μισθούς υπαλλήλων και συνεργατών προβλέπεται 1,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι 100.000 είναι για αμοιβές των μελών του Συμβουλίου. Για όλες τις άλλες υπηρεσίες και ανάγκες προβλέπεται το ποσό των 314.400 ευρώ.
---
Οικονομικά βοηθήματα από την ΕΣΗΕΑ

Οικονομικά βοηθήματα για τα άνεργα και τα εν επισχέσει μέλη της θα διαθέσει η ΕΣΗΕΑ έπειτα από απόφαση του ΔΣ. Το ύψος του βοηθήματος θα παραμείνει το ίδιο, αν και από τις 15 Σεπτεμβρίου 2016, με την κατάργηση του αγγελιοσήμου, οι βασικοί πόροι της ΕΣΗΕΑ είναι στην ουσία οι συνδρομές των μελών της. Το αμέσως επόμενο διάστημα, σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα, η Ένωση ενδέχεται να επανεξετάσει το πρόγραμμα στήριξης για τους ανέργους, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
---
Σιωπή για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ


Καμία επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας, την ΠΟΕΣΥ και τον ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τη λύση που θα βρεθεί για το ασφαλιστικό ταμείο των δημοσιογράφων. Υπάρχουν, ωστόσο, καταγγελίες ότι στελέχη της ΠΟΕΣΥ και του ΕΔΟΕΑΠ συζητούν παρασκηνιακά με το υπουργείο πάνω στην πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ για συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών στο ΔΣ του Ταμείου.
---
Το BBC στην ΕΡΤ Αιγαίου

Μια νέα συνεργασία της ΕΡΤ Αιγαίου, αυτή την φορά με ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο κόσμο, το BBC, ολοκληρώθηκε σήμερα. Από το στούντιο της ΕΡΤ Αιγαίου, ο Μυτιληνιός κυβερνήτης του πλωτού σκάφους του λιμενικού Ανθυποπλοίαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, προσκεκλημένος του BBC μίλησε για τις διασώσεις πολλών χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, μαζί με τους συναδέλφους του, στα θαλάσσια σύνορα, μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο http://www.ert.gr/
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου