Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

... μέγα θέμα η πληρωμή δεδουλευμένων !!!

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Θαύμα - ΜΜΕ 2016 !!!
Πλήρωσε (αρκετά!) η «Καθημερινή»


Ζεστό χρήμα μπήκε στους λογαριασμούς των δημοσιογράφων της «Καθημερινής» που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών – και δεν είναι λίγοι. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το άνοιγμα των οφειλών στα «μπλοκάκια» κυμαινόταν κατά περιόδους από επτά έως έντεκα μήνες (τουλάχιστον τόσοι ήταν τον περασμένο Ιούλιο). Αλλά τον Δεκέμβριο οι καθυστερήσεις έφτασαν το δωδεκάμηνο, μολονότι κατά διαστήματα γινόταν προσπάθεια να μικρύνει η ψαλίδα. Εκεί ακριβώς η παρέμβαση της εργοδοσίας ήταν σημαντική:


Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, και σε διάστημα περίπου δέκα ημερών, καταβλήθηκαν στους συναδέλφους με τα δελτία παροχής υπηρεσιών, δεδουλευμένα πέντε μηνών, τμηματικά σε δύο δόσεις: τη μία δύο μήνες και την άλλη τρεις.

Οι καθυστερήσεις στις αμοιβές δημοσιογράφων της «Καθημερινής» γίνονται μόνο στους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Αντίθετα, από όσα ξέρουμε, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα μισθολόγια. Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά το περασμένο Πάσχα, οπότε για πολλούς μήνες -και τουλάχιστον έως το καλοκαίρι- δεν υπήρξε καμιά καταβολή δεδουλευμένων.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου