Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 28/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΡ: Επιλογή του ΜΜΕ
η μετάδοση ρατσιστικού λόγου

Θέμα και επιλογή του κάθε Μέσου είναι η μη μετάδοση ειδήσεων, πληροφοριών και εκδηλώσεων που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, όπως ο ρατσιστικός και ο ξενοφοβικός λόγος.

Αυτή είναι η απάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στη διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία ζήτησε την άποψη του ΕΣΡ μετά το σφοδρό κύμα διαμαρτυριών για τη live μετάδοση της ομιλίας του Ν. Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Το ΕΣΡ επισήμανε πως ναι μεν τα ΜΜΕ είναι υποχρεωμένα να μεταδίδουν τις κοινοβουλευτικές δράσεις όλων των πολιτικών κομμάτων, όπως και της Χρυσής Αυγής, αλλά θα μπορούσε να μεταδίδονται μαγνητοσκοπημένα. Επιπλέον, το ΕΣΡ θέτει την ΕΡΤ και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προ των ευθυνών τους, θυμίζοντάς τους πως υπάρχουν και οι νόμοι, που στην περίπτωση της ΧΑ παραβιάζονται.
---
Νέο πρόσωπο στο ΔΣ της ΕΡΤ

Ο καμεραμάν Τέλης Μεταξάς, εισέρχεται στο ΔΣ της ΕΡΤ, ως εκπρόσωπος των εργαζομένων της εταιρείας.
---
Μια θέση δημοσιογράφου

στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης
του Δήμου Αθηναίων

Το ΝΠΔΔ Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) κοινοποίησε στην ΕΣΗΕΑ ανακοίνωση, προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας, σχετικά με τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου διάρκειας δώδεκα (12) μηνών με έναν δημοσιογράφο – μέλος της Ενώσεως με αντικείμενο την εκτέλεση των έργων: «Προώθηση των προγραμμάτων του ΚΥΑΔΑ μέσω των ΜΜΕ και την εξυπηρέτηση αιτημάτων ΜΜΕ ελληνικών και διεθνών, σχετικά με τις δράσεις του – επικοινωνιακή πολιτική χορηγιών προς το ΚΥΑΔΑ».

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται το χρονικό διάστημα από 23/12/2016 έως και 2/1/2017.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΥΑΔΑ (Υπ’ αριθμ.ΣΜΕ 4/2016), όπου περιλαμβάνονται τα προσόντα των υποψηφίων, τα βαθμολογικά κριτήρια κατάταξης, ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, βρίσκεται συνημμένη στο παρόν Δελτίο.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Νέα προσπάθεια στο MEGA

για το Δώρο Χριστουγέννων

Σήμερα θα ξεκινήσουν εκ νέου οι προσπάθειες για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων στους απλήρωτους, επί 5 μήνες, εργαζόμενους του MEGA. Το ποσό θα προέλθει από τη ρευστοποίηση τιμολογίων και μετρητά, τα οποία ενδεχομένως να κληθούν να καταβάλλουν οι μέτοχοι, Πήγασος και όμιλος Βαρδινογιάννη.
---
Πακέτο προτάσεων για την TV από το ΕΣΡ

Εν αναμονή της δημοσίευσης της απόφασης του ΣτΕ βρίσκεται το ΕΣΡ, το οποίο ήδη δέχεται τις πρώτες πιέσεις για την παρουσίαση αποτελεσμάτων. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει πως «αμέσως μόλις εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ θα επιληφθεί του κύριου για το πρόσεχες διάστημα έργου του, που είναι η αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών (και αμέσως μετά ραδιοφωνικών) με σταθερά βήματα και αφού συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε οι αποφάσεις του να είναι στέρεα θεμελιωμένες στο Σύνταγμα και τους νόμους». Αν η απόφαση εκδοθεί τον Ιανουάριο, τότε στην πραγματικότητα το ΕΣΡ έχει ένα καυτό τρίμηνο μέχρι το Πάσχα για να ολοκληρώσει τον διάλογο και να προχωρήσει στην προκήρυξη των αδειών. Αυτό είναι και το χρονικό όριο που έχει δώσει η κυβέρνηση για να μην προχωρήσει στη ρύθμιση προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου