Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Δημήτρης Δανίκας λάβρος κατά αριστερού Τσίπρα

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Χίλιες φορές ο Δεξιός Γερμανός
παρά ο Τσίπρας ο Αριστερός


... και στο βάθος Μπόμπολας

Του Δημήτρη Δανίκα

Η κατασκευαστική εταιρεία “Ακτωρ” έχει ασφαλτοστρώσει την μισή Επικράτεια. Διαπιστωμένο αυτό. Η κατασκευαστική εταιρεία “Ακτωρ” εξασφάλιζε εργολαβίες με αλμυρά τιμήματα, που κατά πρόχειρους υπολογισμούς κόστιζαν στο Ελληνικό Δημόσιο διπλάσιες έως και τριπλάσιες τιμές από τα αντίστοιχα έργα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πράγμα που σημαίνει ότι η οικογένεια του 88χρονου Γεωργίου Μπόμπολα έχει αποταμιεύει τόσα χρήματα όσα είναι απαραίτητα για την υπερπολυτελή διαβίωση των δισέγγονων των τρισέγγονών του. Και ακόμα περισσότερα!

Η εκδοτική “Πήγασος” είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή το ιστορικό “Εθνος” είναι ιδιοκτησίας του Φώτη Μπόμπολα ενός εκ των δύο υιών του Γεωργίου Μπόμπολα. Ο “Πήγασος” λειτουργούσε με δάνεια ίσαμε εκατόν εξήντα εκατομμύρια. Δανεικά και αγύριστα. Προφανώς με την διακριτική συναίνεση στελεχών τριών συστημικών τραπεζών. Με άλλα λόγια η κατασκευαστική κολυμπάει στο χρήμα. Η εκδοτική έχει φεσώσει τις Τράπεζες μέχρι τ αυτιά. Και προφανώς η μεγαλειώδης αυτή τρύπα με αυτά τα δανεικά και αγύριστα θα αναπληρωθεί από τα χρήματα του απλού, φτωχού λαού. Που διαρκώς και συστηματικώς πληρώνει τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Οι μεν τρώνε τον άμπακα με χρυσά κουτάλια. Οι δε “σκάσε και κολύμπα”

Το πιο εξωφρενικό εξ όλων αυτών είναι το γεγονός ότι ο υιός Φώτης Μπόμπολα, γόνος της πανίσχυρης οικογένειας αρχι-κατασκευαστών, έχει εγκαταλείψει απλήρωτους, για πέντε μήνες εκατοντάδες δημοσιογράφους του “Εθνους” και φυσικά ολόκληρο το διοικητικό προσωπικό!

Ταυτόχρονα μ αυτή την πρωτοφανή αναλγησία, κι αυτό τον κορυφαίο κυνισμό “κατασπάραξης” των εργαζομένων,αποκαλύπτεται ότι ο υιός Μπόμπολας έχει λάβει από τον Ιβάν Σαββίδη πέντε εκατομμύρια από την πώληση μετοχών του Mega. Δηλαδή αντί οι Τράπεζες να δεσμεύσουν ότι έχει και ότι δεν έχει, τον άφησαν παντελώς ελεύθερο και άνετο να πουλάει μετοχές για ένα «προιόν» που στην πραγματικότητα-και ανεξάρτητα από τους τύπους των νόμων-δεν του ανήκει. Ούτε μισή μετοχή!

Από που προέρχεται η άνεσή του; Μα φυσικά από κυβερνητικές διαβεβαιώσεις και υπουργικές ¨κατευθύνσεις». Και φυσικά από την «ανοχή» των τραπεζών!

Προσπερνάω την αυτονόητη απορία «για όνομα του θεού κυρ Γιώργο τι θα τα κάνεις όλα αυτά τα λεφτά, θα τα πάρεις μαζί σου;». Προσπερνάω και μετράω:

Ο τάχα μου αριστερός Τσίπρας με την παρέα του έχουν ροκανίσει τις τσέπες των συνταξιούχων. Ο τάχα μου αριστερός Τσίπρας με την παρέα του έχουν εγκαταλείψει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα «κάτεργα» μιας ανελέητης μαύρης εργασίας.Ο τάχα μου αριστερός Τσίπρας με την παρέα του, συνάπτουν σχέσεις με καταχρεωμένους μεγαλο-εργοδότες προκειμένου να αλληλοδιευκολυνθούν στο άκρως δημιουργικό έργο τους. Οι τάχα μου αριστεροί να εξασφαλίσουν συστημικά υποστηρίγματα. Και οι τάχα μου σοβαροί επιχειρηματίες να εξασφαλίσουν την ασυλία των τραπεζών!

Με απλά λόγια οι νέοι κυβερνήτες μιμούνται και κοπιάρουν τους παλιούς Οι νέοι κυβερνήτες, ως ερασιτεχνές της εξουσίας, είναι χειρότεροι από τους επαγγελματίες του παλιού δικομματισμού. Και οι νέοι κυβερνήτες είναι, στην πράξη, τόσο φιλολαικοί, όσο είναι ο Νικολάς Μαδούρο Μόρο, ο αρχιδικτάτορας της Βενεζουέλας που, ως γνήσιος «επαναστάτης» έχει εγκαταλείψει τους πολίτες της χώρας σε μια διαρκή και οργανωμένη αφαγία!

Μετά απ όλα αυτά. Μετά την οριστική κατάρρευση κάθε ίχνους ηθικού, αριστερού πλεονεκτήματος, για ένα πράγμα είμαι βέβαιος και ακλόνητος. Οτι ο σκληρός και «ανθέλλην» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι απείρως πιο ευαίσθητος από τον ανθρωπιστή Αλέξη Τσίπρα. Χίλιες φορές ο Γερμανός παρά ο Ελλην ο τάχα μου ευαίσθητος και αριστερός!

---
Π.Θ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου