Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ - οι ανέλεγκτοι...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο θαυμαστός κόσμος λειτουργίας
των ασφαλιστικών ταμείων στα ΜΜΕ



Με αφορμή τα γεγονότα (μηνυτήριες αναφορές και οικονομικές δυσλειτουργίες) που διαδραματίζονται γύρω από τα ασφαλιστικά μας Ταμεία ΝΠΔΔ ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ να συνεισφέρουμε στην ενημέρωση των συναδέλφων δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που υπέπεσαν στην αντίληψή μας.

Στάλθηκε απαντητικό έγγραφο (4/10/2016-αρ.Πρωτ.:ΕΜΠ 1240) του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοιν. Αλληλεγγύης (Γεν. Δ/νση Οικ/κών Υπηρεσιών, Δ6-Δ/νση Π/Υ & Δημοσιονομικών Αναφορών, Δ7-Δ/νση Οικονομικής Εποπτείας και Επιθεώρησης ΝΠΔΔ) προς τη Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα πλαίσια της προανακριτικής εξέτασης που πραγματοποιεί η Γενική Γραμματεία Διαφθοράς ύστερα από τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΤΗΠΤΑ.

Μεταξύ άλλων σημειώνουμε δύο παραδοχές του υπουργείου, ενδεικτικές της λειτουργίας των ασφαλιστικών φορέων στα ΜΜΕ:

1) ... Στην περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ, από το έτος 2010 και μετά δεν έχει εγκριθεί ο προϋπολογισμός του φορέα, διότι δεν συμπεριλαμβάνει την απόδοση του 10% επί του συνόλου των ετησίως εισπραττομένων ποσών από κοινωνικούς πόρους υπέρ ΑΚΑΓΕ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 149 και 150 του Ν.3655/2008 (ΦΕΚ 58, Α΄).
2) Από την έναρξη ισχύος του Ν.3655/2008 δεν έχει διενεργηθεί έλεγχος στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ούτε στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν έχουν εγκριθεί οικονομικές καταστάσεις για τους ανωτέρω φορείς.
Κατόπιν αυτών ας βγάλει έκαστος/εκάστη τα συμπεράσματά του, δηλαδή αν ο γιαλός είναι στραβός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε...

Συνεχίζουμε...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Μετά από τα παραπάνω κάποιοι πρότειναν και άλλοι υπέγραψαν - ψήφισαν να δοθεί δάνειο στο ΝΠΙΔ ΕΔΟΕΑΠ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή