Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 21/1/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Νίκος Χατζηνικολάου:
“Μπαίνουμε στην TV, αλλά όχι τώρα»
Τελειώνει το σίριαλ με τον 902 TV. Μετά από τις δύο ανακοινώσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ (με τη μια να είναι αληθινή) την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Τύπου και  τον αναβρασμό στο ΕΣΡ, ο Νίκος Χατζηνικολάου, «τέλειωσε» από τον αέρα του Real FM την όλη ιστορία “Δεν είναι αλήθεια. Δεν αγοράζουμε τον 902. Καθόλου δεν αποκλείουμε κάποια στιγμή να μπει το Real Group στην τηλεόραση, αλλά δεν είναι αυτή η στιγμή”, είπε την περασμένη Πέμπτη. Το ΕΣΡ από την πλευρά του είχε επιβεβαιώσει πως ο σταθμός εκπέμπει, έχοντας τη σχετική βεβαίωση από την τεχνική του υπηρεσία,  είχε όμως δια του προέδρου του δηλώσει πως θα συνεχίσει την έρευνα στο πρόγραμμα του σταθμού. Το  ΚΚΕ από την πλευρά του διαθέτει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο όσο είναι εν λειτουργία ο σταθμός. Αν το ΕΣΡ επιβεβαιώσει πως το κανάλι δεν έχει πρόβλημα με την επαναλειτουργία του τότε, οι απώλειες από την πρώτη του απόφαση για την αναστολή λειτουργίας θα είναι μικρές.
***

Από τις κατσαρίδες στα σουτιέν

Το περασμένο Καλοκαίρι μια διαφήμιση με κατσαρίδες και άλλα έντομα είχε γεμίσει τις οθόνες.  Η διαφήμιση αυτή συνοδευόταν με τηλεφωνικό αριθμό και ήταν τέτοια η έκταση της που θύμιζε telemarketing. Τώρα υπάρχει μια άλλη που διαφημίζει ένα σουτιέν, για διάστημα μεγαλύτερο των δύο λεπτών, η οποία και μεταδίδεται μέρα και νύχτα. Είναι σίγουρο το Συμβούλιο Επικοινωνίας των Διαφημιστών πως τηρείται η δεοντολογία;
***
Δεν έχει site η ΕΙΤΗΣΕΕ!

«Παιχνίδια» γύρω από τις ανακοινώσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ. Οι επιθέσεις εναντίον του 902 TV και του ΕΣΡ πριν από δύο βδομάδες έγιναν χωρίς να έχουν  όλα τα μέλη γνώση των θεμάτων, προκαλώντας την επέμβαση της Γενικής Γραμματείας  Ενημέρωσης, η οποία σε αυστηρό τόνο ζητούσε στοιχεία για τον έλεγχο στο σταθμό του ΚΚΕ, το  Alter και τον Ξένιο. Τελικώς προκλήθηκε σύγχυση και τις δύο φορές, καθώς εκτός των άλλων η ΕΙΤΗΣΕΕ δεν διαθέτει ούτε site για την ενημέρωση του κοινού, αλλά ούτε και ενημερωμένη λίστα με τους  καθ΄ ύλην αρμόδιους συντάκτες για τις  ανακοινώσεις της.  Έτσι  οι επιθέσεις ξεκίνησαν από τον  Alpha οποίος μετέδωσε μια ανακοίνωση που δήλωνε πως ήταν της ΕΙΤΗΣΕΕ και στη συνέχεια ακολούθησε ο Σκάι.  Η δεύτερη ανακοίνωση περί «παραεμπορίου συχνοτήτων» και ευθυνών του κράτους με αφορμή πάντοτε τον 902 TV, είχε το λογότυπο της ΕΙΤΗΣΕΕ,  αλλά  η υπηρεσία που ανέλαβε να στείλει το δελτίο Τύπου δεν είχε ελέγξει ούτε τα mail των δημοσιογράφων.
***
Κοντά στο λουκέτο
η ψηφιακή στην Κύπρο
Πριν το λουκέτο βρίσκονται τα ιδιωτικά κανάλια στην Κύπρο εξαιτίας των υψηλών τελών στην εκπομπή του ψηφιακού σήματος τους από τον ιδιωτικό ψηφιακό πάροχο. Η αύξηση του ενοικίου στην πλατφόρμα, έχει δημιουργήσει μείζον ζήτημα στην Κύπρο. Οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν συναντήσεις με όλα τα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο της δημοκρατίας στο νησί και κατέθεσαν υπόμνημα με τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνηση για να μην κατεβάσουν ρολά. Στο υπόμνημα τους γίνεται για πρώτη φορά η εκτίμηση πως οι δυο άδειες παρόχων δικτύου που δόθηκαν είναι πολλές και δεν το σηκώνει η αγορά της Κύπρου και προτείνουν 4 σενάρια: Να εξαγοράσει το κράτος την πλατφόρμα της Velister και τα κανάλια να συνεχίσουν να πληρώνουν κατά το μέγιστο 100.000 ευρώ, να κλείσει η πλατφόρμα του ΡΙΚ και να μετακινηθούν τα κανάλια του στη Velister, να παγώσουν οι υποχρεώσεις της πλατφόρμας στο κράτος με δέσμευση ότι η τιμή χρέωσης για τη μετάδοση των ψηφιακών καναλιών θα είναι τα 102.000 ευρώ. Ή με εισήγηση της αρχής ραδιοτηλεόρασης να γίνει αναστολή πληρωμών.
---
Πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου