Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

... έγιναν και γίνονται ...

*
zoornalistas
***
*

Κανονικά ο Sentra 103.3
παρά την απεργία στου Μπόμπολα
** ΚΑΝΟΝΙΚΑ λειτουργούσε σήμερα ο ραδιοσταθμός του Μπόμπολα, Sentra 103.3, παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Τετάρτη. Η εργοδοσία του Πήγασου έχει ασκήσει αγωγή για τις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν στον Ομιλο από την Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας. Aγνωστο παραμένει τι θα γίνει με την απεργία και αν θα εκδοθεί αύριο Πέμπτη το ΕΘΝΟΣ.

** ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) τα πρακτικά της διαβούλευσης για τον καθορισμό των αποδοχών των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ. Κι αυτό γιατί πρόκειται για πρόχειρες-άτυπες σημειώσεις που κρατήθηκαν στη Γενική Γραμματεία, κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον Σίμο Κεδίκογλου. Οι συναντήσεις είχαν γίνει προκειμένου να ενημερωθούν για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τις αποδοχές των δημοσιογράφων στα δημόσια ΜΜΕ, μετά από διαρροές για σφαγιασμό των αποδοχών τους.

** ΝΕΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ στην εφημερίδα Ριζοσπάστης. Απολύθηκε η δημοσιογράφος Έρση Κουμπούρη, κόρη του πρώην βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δ. Κουμπούρη. Τη «συνεργασία» του διέκοψε ο Ριζοσπάστης και με τον δημοσιογράφο και ιστορικό Γ. Πετρόπουλο, που επί σειρά ετών υπέγραφε τα ιστορικά αναγνώσματα της εφημερίδας του Περισσού. Ο Πετρόπουλος υπήρξε στενός συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη, τον οποίο και συνόδευε στις περιοδείες του...

** ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ του Τύπου αλλά και άλλων κλάδων συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της περασμένης Τρίτης έξω από τις εγκαταστάσεις του Mega, προκειμένου να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους απέναντι στη μεταξέλιξη της ενημέρωσης σε κυβερνητική προπαγάνδα που στρέφεται ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες.

** Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ διαμαρτυρίας στο Mega, ήταν η αρχή μιας σειράς συμβολικών κινήσεων που εντάσσονται στη μάχη ενάντια στη λογοκρισία και στη διεκδίκηση της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης. Η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού υποδέχτηκε τους διαδηλωτές με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Εκείνοι ανταπόδωσαν πιο ευγενικά μοιράζοντας τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου