Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

... της ΕΡΤ το κιγκλίδωμα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ανεξέλεγκτες καταστάσεις
προσλήψεων και απολύσεων

Σε λίγες μέρες πέφτει η αυλαία για τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ. Ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου, μετά τις θεωρητικές υποσχέσεις στις συνδικαλιστικές Ενώσεις, σιωπά για τις απολύσεις των 369 εργαζομένων με σύμβαση εργασίας, μεταξύ αυτών 61 δημοσιογράφοι. Δεν δίνει κανένα πολιτικό λογαριασμό για τις αθρόες προσλήψεις ημετέρων με καθεστώς Προσωπικού Ειδικών Θέσεων με αμοιβές της τάξης των 3.500 ευρώ, ειδικών συμβούλων χωρίς συγκεκριμένη εργασία και ειδικότητα, γραμματέων με συμβάσεις ειδικού καθεστώτος στα γραφεία γενικών διευθυντών, συγγενών εξωτερικών παραγωγών. Ήδη στη Βουλή έχουν κατατεθεί δυο ερωτήσεις βουλευτών για τις νέες προσλήψεις δημοσιογράφων σε καθεστώς Προσωπικού Ειδικών Θέσεων. Το αυτί του υπουργού όμως δεν ιδρώνει και ετοιμάζει τη νέα γενιά ΠΕΘ.

Στις 7 Φεβρουαρίου οι συμβάσεις εργασίας λήγουν, αλλά κανείς δεν ασχολείται πώς θα βγαίνουν οι εκπομπές. Παρασκηνιακά και άτυπα δίνεται η υπόσχεση πως ορισμένοι από τους συμβασιούχους θα ανανεώσουν για έναν ακόμη χρόνο, άλλοι θα επαναπροσληφθούν με δελτίο παροχής σε εξωτερικές ή μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ. Και τα «καλά» παιδιά της διοίκησης με συμβάσεις ΠΕΘ που λήγουν σε λίγες μέρες θα ανανεώσουν τη συνεργασία τους. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται πολλοί παρουσιαστές, όπως η Έλλη Στάη, με την οποία επήλθε συμφωνία, αλλά και οι Πηνελόπη Γαρβά, Κώστας Αρβανίτης, Μπήλιω Τσουκαλά, Γιώργος Αμυράς κ.ά.

Το πάρτι των προσλήψεων σε καθεστώς ΠΕΘ και ειδικών συμβούλων άνευ αντικειμένου στο μεταξύ συνεχίζεται. Είναι χαρακτηριστικό πως ξεπεράστηκε το κόστος που είχε προϋπολογισθεί: αντί των 6 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογισθεί για το 2012, ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ! Παράλληλα συνεχίζεται η αντικατάσταση γενικών και διευθυντών.

Μόλις προχθές πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη διοικητικό ντου στις διευθυντικές θέσεις με αποπομπές παλιών και προσλήψεις νέων προσώπων. Καταργήσανε την Ελένη Χοϊδά, η οποία διορίστηκε πριν από λίγους μήνες ως συντονίστρια προγράμματος ψυχαγωγίας και έβαλαν στη θέση της τον Παναγιώτη Τούμπη, γιο της παραγωγού Ανθής Τούμπη, η οποία έχει πάρει εξωτερική παραγωγή στην ΕΡΤ! Το ασυμβίβαστο είναι προφανές, πολύ περισσότερο όταν πριν από δυο εβδομάδες το Δ.Σ. καθαίρεσε για το ίδιο ασυμβίβαστο (συμμετοχής σε εξωτερική εταιρεία παραγωγής) τον γενικό διευθυντή ψυχαγωγίας Κώστα Σπυρόπουλο. Υπήρχε εισήγηση για αντικατάσταση του γενικού διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Πέτρου Μάη, ο οποίος επίσης διορίστηκε πριν από δυο μήνες. Αντικαταστάθηκε ακόμη ο Νίκος Μεγγρέλης και στη θέση συντονιστή του δορυφορικού προγράμματος διορίστηκε η Εύα Μπούρα.

---
Πηγή: Ποντίκι-media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε  Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου