Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Διαμαρτυρία
για παρεμπόδιση εκπροσώπου
στον εργασιακό χώρο


Από: Τάσο Αναστασιάδη, εκπρόσωπο του Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
Προς: Σταύρο Ψυχάρη, Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΟΛ
Κοιν/ση: Διεύθυνση και συνάδελφοι του Βήματος, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ
Θέμα: Διαμαρτυρία για παρεμπόδιση εκπροσώπου στον εργασιακό χώρο
Ημ/νία: 31/1/2013
κ. Πρόεδρε,
Παρακαλώ να δώσετε εντολή στις υπηρεσίες σας να επανενεργοποιήσουν αμέσως την κάρτα εισόδου στο κτίριο που μου μπλόκαραν -καθώς και το προσωπικό μου e-mail.
Δεν είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος των εργαζομένων να μην μπορεί να εισέρχεται δικαιωματικά στο χώρο εργασίας. Γιατί, βεβαίως, δεν είναι νοητό να χρειάζεται ειδική άδεια ή να προϋποθέτει υποχρέωση προειδοποίησης από τον φύλακα της εισόδου -λες και πρόκειται για το ΣΔΟΕ, το ΣΕΠΕ ή δεν ξέρω ποιόν τρομοκράτη! Ούτε και είναι αποδεκτή η θεωρία της διεύθυνσης του Βήματος ότι “δε βαριέσαι”, θα “δώσω εντολή να μπαίνεις με face control”.
Δυστυχώς, υποχρεώνομαι να τα επισημάνω και γραπτώς, γιατί -παρόλο που συμφωνήσατε με όλα αυτά προφορικώς- ωστόσο κοντεύει εβδομάδα και οι υπηρεσίες σας δεν έχουν ακόμα συμμορφωθεί.
Κατά δεύτερον, δυστυχώς επίσης, διαπίστωσα ότι η αδυναμία πρόσβασης στο προσωπικό μου email (το anastassiadis@dolnet.gr ) δεν οφείλεται σε τεχνικά προβλήματα όπως νόμιζα, αλλά σε πολιτικές αποφάσεις των υπηρεσιών σας. Σας το επισημαίνω, για να δώσετε επίσης εντολή να επανενεργοποιηθεί και αυτό αμέσως (από μια άποψη, άλλωστε, είναι και πιο σοβαρό το ξαφνικό και απροειδοποίητο μπλοκάρισμα της προσωπικής μου αλληλογραφίας).
Εννοείται ότι, όπως δεσμεύτηκα και προφορικά, η ηλεκτρονική κάρτα εισόδου μου στο κτίριο θα σας παραδοθεί μόλις λήξει η θητεία μου στη θέση του εκπροσώπου του Βήματος (το οποίο δεν αργεί -όπως ξέρετε!).
Μετά τιμής
Τάσος Αναστασιάδης
Εκπρόσωπος εργαζομένων Βήματος στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ
---
***

Και η δημοσιογραφία “στο απόσπασμα”!

Στην 84η θέση στον Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου της μή κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα, βρίσκεται η Ελλάδα υποχωρώντας κατά 14 βαθμίδες . Στην πρώτη θέση είναι η Φιλανδία και ακολουθούν η Δανία και η Νορβηγία, χώρες που βρίσκονται στη ζώνη της οικονομικής ασφάλειας, σε αντίθεση με την Ελλάδα και την Ουγγαρία που είναι υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την κατάταξη της οργάνωσης, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην 84η θέση. «Οι θεσμοί χειρίζονται επικίνδυνα τους νόμους-φίμωτρο», στην Ουγγαρία (56η θέση) και στην Ελλάδα, αναφέρεται στην έκθεση. Ειδικά για τη χώρα μας, αναφέρεται πως ότι η δραματική πτώση του δείκτη είναι ακόμη πιο ανησυχητική και από την Ουγγαρία, σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Χαρακτηρίζεται καταστροφικό το κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον για τους δημοσιογράφους που βρίσκονται υπό το κράτος της βίας τόσο από την αστυνομία, όσο και από εξτρεμιστικές ομάδες.

Το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα πληθαίνουν οι επιθέσεις από την αστυνομία εναντίον δημοσιογράφων . Δύο όμως είναι οι πλέον χαρακτηριστικές για τις οποίες δεν υπάρχει ακόμη καμία απάντηση από την αστυνομία ή τη δικαιοσύνη. Εκείνη του Μανόλη Κυπραίου, ο οποίος έχασε την ακοή του ύστερα από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έριξε αστυνομικός σε στοά, αν και είχε κάνει γνωστή τη δημοσιογραφική του ταυτότητα. Κι εκείνη του φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, στον οποίο επιτέθηκε άνδρας των ΜΑΤ, χτυπώντας το από πίσω στο κεφάλι και σώθηκε μετά από χειρουργική επέμβαση. Η κυβέρνηση δεν τοποθετείται για τα χτυπήματα σε βάρος των λειτουργών του Τύπου, αν και έχει στη σύνθεσή του, υπουργούς δημοσιογράφους, μέλη της ΕΣΗΕΑ.
---
Πηγή: media-industry
---
***
Στην Πορτογαλία
επιλέγουν το μοντέλο της ΕΡΤ
Το ελληνικό μοντέλο χρηματοδότησης της ΕΡΤ επιλέγει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας για να διασώσει την κρατική της ραδιοτηλεόρασης. Στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση με τη συνδρομή της EBU προχωράει στην υιοθέτηση της χρηματοδότησης, μεσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαφήμιση, με την παράλληλη απομάκρυνση περισσότερων από 600 εργαζόμενων από τους 2.069 της ραδιοτηλεόρασης. Με τον τρόπο αυτό σταματάει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της πορτογαλικής ραδιοτηλεόρασης.
---
Πηγή: media-industry
---
***

Ξανά μπροστά
η “Εφημερίδα των Συντακτών”
το περασμένο Σάββατο
Για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα, η “Εφημερίδα των Συντακτών”, το περασμένο Σάββατο 26 Ιανουαρίου, ξεπέρασε σε κυκλοφορία την “Ελευθεροτυπία”, με τις δύο εφημερίδες να σημειώνουν πτώση.  Η “Εφημερίδα των Συντακτών” πούλησε 12.110 (-300) και η “Ελευθεροτυπία” 10.600 (-1.610).
---
Πηγή: Τυπολογίες
---

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου