Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

... ΠΑΜΕ - διαδήλωση συμπαράστασης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Διαδήλωση του ΠΑΜΕ
για συμπαράσταση
στους επιταγμένους των ΜΜΜ

«Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την επίταξη»!

Ομόνοια 26/1/2013
*
Οδός Σταδίου, πορεία ΠΑΜΕ 26/1/2013
*
Π.Ε.Λιθογράφων
***
*
Όχι στην επίταξη
των εργαζομένων του Μετρό!

Συνάδελφοι:
Η συγκυβέρνηση, για να περάσει τα αντεργατικά της μέτρα αξιοποιεί νόμους, κατασταλτικούς μηχανισμούς, αστική δικαιοσύνη, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αφού προχώρησε το σχέδιο «ξένιος Ζευς», τώρα επιβάλλοντας το νόμο και την τάξη κυνηγάει και τους Έλληνες εργάτες που αγωνίζονται. Επιχειρεί να τσακίσει κάθε αντίσταση, να επιβάλλει την υποταγή στην πολιτική της που υπηρετεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Να τρομοκρατήσει τα λαϊκά στρώματα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του Μετρό που και αυτοί, όπως και εμείς δίνουνε μία μάχη για να διατηρήσουν μισθούς και δικαιώματα. Ο καλύτερος τρόπος για να δυναμώσει ο αγώνας των συναδέλφων και να αντέξει κάτω από τέτοιες πιέσεις, είναι να ανοίξουν και άλλα  μέτωπα σε κάθε κλάδο. Στους Λιθογράφους αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κινητοποίηση μία σειρά εργοστάσια με αντίστοιχα αιτήματα όπως η Βιβλιοσυνεργατική και η Fimi Pack, που βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις. Δίνουμε τη μάχη για την υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης, αντιμετωπίζοντας όλο το αντεργατικό νομοθέτημα που μας θέλει φτηνούς και ευέλικτους χωρίς δικαιώματα.

Αλληλεγγύη για εμάς είναι, ο κάθε κλάδος, το κάθε εργοστάσιο ξεχωριστά και ο κάθε εργάτης ατομικά να σηκώσουν ανάστημα και να μη λυγίσουν, με οργανωμένους ταξικούς αγώνες να διεκδικήσουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και μας τον κλέβει η εργοδοσία.

Γυρίζουμε την πλάτη στα αστικά μέσα ενημέρωσης που στόχο έχουν ενεργοποιώντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό» να διασπάσουν την ενότητα της εργατικής τάξης, να χάσουμε ποιος μας εκμεταλλεύεται και να φαγωθούμε μεταξύ μας. Το ίδιο έκαναν πριν από λίγο καιρό με τους εμποροϋπάληλλους για να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία ή πιο πριν με τους Ναυτεργάτες για να τους βάλουν να δουλεύουν τσάμπα. Το ίδιο θα κάνουνε και στον κλάδο μας αν αύριο χρησιμοποιήσουμε ανεβασμένες μορφές πάλης. Θα θυμηθούν «το δικαίωμα στην ενημέρωση», «την ελεύθερη διακίνηση ιδεών» και άλλα τέτοια.

Ξεκαθαρίζουμε σε όλους τους μεγαλοεκδότες και μεγαλοκαναλάρχες που επάξια υπερασπίζονται τα συμφέροντα της αστικής τάξης, πως μπορεί να είναι η δουλειά μας, να τυπώνουμε τις φυλλάδες τους, αλλά στους εργάτες δεν περνάνε τα επιχειρήματά τους.

Πολλές φορές στο παρελθόν τέτοιους είδους αποφάσεις τσακίστηκαν κάτω από την μαζική, μαχητική στάση των εργαζομένων και την αλληλεγγύη. Το παράδειγμα των ναυτεργατών με δεκάδες απεργίες σε συνθήκες επιστράτευσης δείχνει το δρόμο. Έτσι και τώρα θα βρεθούμε δίπλα στους συναδέλφους που δοκιμάζονται γιατί γνωρίζουμε καλά πως η δύναμη της ταξικής ενότητας είναι μεγαλύτερη από αυτή των κατασταλτικών μηχανισμών τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!


---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου