Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

... "μάχες" για τις (κρατικές) τηλεοπτικές συχνότητες ...

*
zoornalistas
***
*

Πως ο Αλαφούζος «άρπαξε» τον ΣΚΑΪ
(πρώην Seven X) με 400.000 ευρώ…

…και σε έξι μήνες πούλησε το 25% έναντι 7,5 εκατ. ευρώ!

Τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος, μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ (πρώην Seven X), εμφανίζεται λάβρος κατά της πώλησης του "902", έρχεται στο φως η συμβολαιογραφική πράξη της αγοραπωλησίας του Seven X που καταδεικνύει ότι το αφεντικό στο κανάλι του Φαλήρου είναι εκτεθειμένο και δεν δικαιούται δια να ομιλεί.

Από το συμβόλαιο που συντάχθηκε τον Απρίλιο του 2006, προκύπτει ότι ο Αλαφούζος εξασφάλισε τηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας, αυτή που κατέχει σήμερα ο ΣΚΑΪ, έναντι του εξευτελιστικού τιμήματος των 400.000 ευρώ, από τον αμφιλεγόμενο και πολυσυζητημένο επιχειρηματία Γιώργο Μπατατούδη. Στη συνέχεια έπειτα από έξι μήνες ο Αλαφούζος... πούλησε το 25% της εταιρείας έναντι 7,5 εκατ. ευρώ!..

Από την όλη διαδικασία της αγοραπωλησίας ο Αλαφούζος είναι εκτεθειμένος, καθώς σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά, πριν φτάσει στη συμφωνία για την εξαγορά, ασκούσε πιέσεις μέσα από την «Καθημερινή» τόσο προς τη διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας, που κατείχε το 35% της εταιρείας Μπατατούδη, όσο και προς την πλευρά του ΕΣΡ και του τότε ιδιοκτήτη του Seven X. Πλήρες ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» (19/1/2013)
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου