Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

... της ενοποίησης των Ταμείων το ανάγνωσμα πρόσχωμεν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Και έσσονται τα Ταμεία εις σάρκα μία...

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οικονομική και λογιστική ενοποίηση των τομέων ασφάλισης στα υπάρχοντα ταμεία κύριας ασφάλισης (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ).

Αύριο Τρίτη, υπό τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, θα γίνει η πρώτη συνάντηση της επιτροπής για το συντονισμό του έργου, η οποία θα προετοιμάσει τις προτάσεις των αλλαγών με στόχο το τελικό νομοσχέδιο να έχει διαμορφωθεί και ψηφισθεί ως το τέλος του έτους.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιώργος Μέργος, ο καθηγητής και πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) στο υπουργείο Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου, οι διοικητές των έξι ταμείων κύριας ασφάλισης, ο διευθύνων σύμβουλος της Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) κ. Χρήστος Χάλαρης, οι γενικές διευθύντριες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αρτεμις Δεδούλη και κ. Ματθούλα Τριανταφύλλου και η πρόεδρος της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής κ. Ευφροσύνη Κουσκουνά.

Επίσης θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), καθηγητής κ. Απόστολος Ρεφενές, με αναπληρώτρια την Β’ αντιπρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΤΕ, επίκουρη καθηγήτρια κυρία Ελένη Βρέντζου.

* Η συνάντηση θα γίνει στις 10.00 π.μ. στο υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (Σταδίου 29, 4ος όροφος).

---
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου