Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

... τα "έσπασαν" Μπόμπολας - Ψυχάρης ...

*
Pressarismenos
***
*

Το άρθρο του ΔΟΛ, για τα κακουργήματα
της υπόθεσης ΑΚΤΩΡ - ΕΡΓΟΣΕ

Πόλεμος μέχρις εσχάτων μεταξύ του ιδιοκτήτη του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη και του ιδιοκτήτη της Πήγασος, Γιώργου Μπόμπολα, μετά το "σπάσιμο" της συμφωνίας για συγχώνευση των Μέσων. Σήμερα, το ΒΗΜΑ δημοσιεύει την υπόθεση της ΑΚΤΩΡ και ΕΡΓΟΣΕ και τις διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για 6 στελέχη...

...Εξι άτομα, στελέχη και υπάλληλοι της ΕΡΓΟΣΕ και υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ διώκονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για κακουργήματα για την υπόθεση κατασκευής σήραγγας στο Λιανοκλάδι Φθιώτιδας.

Μετά από προκαταρκτική εξέταση δόθηκε εντολή για δίωξη σε βάρος του νυν και πρώην προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ και άλλων υπαλλήλων του Οργανισμού που ήταν υπεύθυνοι για την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου.

Οι διώξεις είναι σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα και ελάττωση της περιουσίας του Οργανισμού, επίδικο αντικείμενο ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.

Διώκεται επίσης ο υπεύθυνος της εταιρείας ΑΚΤΩΡ για άμεση συνέργεια στην απιστία και ηθική αυτουργία στην πράξη της ελάττωσης της περιουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ κατηγορούνται ότι δεν εισέπραξαν τις ρήτρες οι οποίες είχαν μπει στη σύμβαση του έργου και το έργο δεν ολοκληρώθηκε παρά τις αλεπάλληλες χρηματοδοτήσεις. Ως ζημιά από αυτές τις ενέργειες καταγράφεται ενάμιση εκατομμύριο από την παράλειψη της να εισπράξει τις ρήτρες, δυο εκατομμύρια διότι δεν καταβλήθηκε αποζημίωση από την εταιρεία και 770.000 ευρώ από άλλη παράλειψη.

Μεγάλη ζημιά καταγράφεται στο πόρισμα της προκαταρκτικής και από την τροποποίηση των συμβάσεων που σύμφωνα με τους εισαγγελείς έκανε η κατασκευάστρια εταιρεία και το ύψος της φτάνει τα 31 εκατομμύρια ευρώ.

Το ερώτημα που γεννάται πλέον, πέρα από τις αποκαλύψεις είναι τι μέλει γενέσθαι, με τους μεγαλομετόχους του MEGA, που πλέον είναι φανερό ότι βρίσκονται στα χαρακώματα.

---
πηγή: planet-greece
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου