Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

... "Ε" - ανάμεσα σε "χορηγία" και "διαφημιστική δαπάνη" ...

*
Ριζοσπάστης
***
*

Δε ξεχνά το χούι η "Ελευθεροτυπία"
«Γενναιόδωρος ο ΟΠΑΠ σε φίλιες δυνάμεις» είναι ο τίτλος χτεσινού ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», το οποίο παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία για τα χρήματα που δαπάνησε ο Οργανισμός σε «χορηγικές συμβάσεις», διευκρινίζοντας ότι τα ποσά δεν αφορούν σε δαπάνες για διαφήμιση.

Όπως μάλιστα σημειώνει η εφημερίδα, τα περισσότερα από τα Μέσα που περιλαμβάνει στη λίστα της «ουδέποτε άσκησαν κριτική στα έργα και τις ημέρες του Οργανισμού, στα πεπραγμένα των διοικήσεών του, στις απευθείας συμβάσεις που επί χρόνια ο Οργανισμός συνάπτει με διάφορες εταιρείες και διάφορους προμηθευτές».

Υπονοεί, δηλαδή, ότι ο Οργανισμός έκανε χορηγίες σε Μέσα Ενημέρωσης, προκειμένου να εξασφαλίσει ασυλία από οποιαδήποτε κριτική.

Μόνο που στα Μέσα που καταγράφει η εφημερίδα συμπεριλαμβάνει και τον «Ριζοσπάστη», με την υπόμνηση ότι έλαβε κι αυτός «καλοπληρωμένες χορηγίες», της τάξης των 100.000 ευρώ.

Πρόκειται για αθλιότητα της εφημερίδας, που στόχο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος του ΚΚΕ και της εφημερίδας του. Ο «Ριζοσπάστης» καμιά χορηγία δεν έχει λάβει από τον ΟΠΑΠ. Τα ποσά που δημοσιεύει η εφημερίδα αφορούν σε δαπάνες διαφήμισης του ΟΠΑΠ στον «Ριζοσπάστη» και καμιά σχέση δεν έχουν με χορηγίες και διαπλεκόμενα, όπως υπονοεί η «Ελευθεροτυπία».

Σε κάθε περίπτωση, «με το δεξί» ξεκίνησε την επανέκδοσή της η εφημερίδα, θυμίζοντας τον παλιό «καλό» εαυτό της στον τρόπο με τον οποίο συκοφαντούσε το ΚΚΕ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου