Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

... ΣΚΑΪ - στάση εργασίας σε τηλεόραση και ραδιόφωνο ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*

Στάση εργασίας και Συνέλευση
στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ
*
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει το νέο σχέδιο περικοπών,
που επιχειρεί να εφαρμόσει του συγκρότημα Αλαφούζου.

Τρία χρόνια πριν το 2010 το συγκρότημα του Νέου Φαλήρου ήταν αυτό που πρώτο ξεκίνησε τον πρωτοφανή εκβιασμό με τις ατομικές συμβάσεις, οι οποίες καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» έχει κατατεθεί σχέδιο μειώσεων των μισθών. Στο ραδιόφωνο αντίθετα ακολουθείται η γνωστή τακτική να καλούνται κάποιοι από τους εργαζόμενους και να τους προτείνεται μείωση του μισθού τους. Είναι η τακτική, που δημιουργεί δύο κατηγορίες εργαζομένων. Από τη μια ο συνάδελφος, που καλείται να υπογράψει μείωση του μισθού του και από την άλλη ο εργαζόμενος, ο οποίος είναι υπό απόλυση. Αν δεν υπογράψει ο πρώτος τη θέση του καταλαμβάνει ο υπό απόλυση!!!

Το συγκρότημα Αλαφούζου έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης, των εκβιασμών και της υποβολής εργασιακού στρες στους εργαζόμενους. Επιπλέον, συνεχίζει τη βαθειά του αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά, εμποδίζοντας χθες την πραγματοποίηση συνέλευσης των εργαζομένων στα γραφεία του «ΣΚΑΪ».

Για το λόγο αυτό το Δ.Σ. κηρύσσει αύριο, Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ», στον Ρ/Σ «ΣΚΑΪ 100,3» και στην ηλεκτρονική σελίδα «skai.gr».

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων έξω από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος (Εθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2).
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Αν δεν κατακτήσουν οι εργαζόμενοι οι συνελεύσεις τους να γίνονται στους χώρους εργασίας το παιχνίδι Χάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή