Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

... "Βήμα" - χαμηλές κυκλοφορίες παρά τις προσφορές ...

*
zoornalistas
***
*


Γκρίνια και προβληματισμός
στο ΒΗΜΑ για τις χαμηλές κυκλοφορίες


Αναζήτηση ευθυνών και στο εμπορικό τμήμα του ΔΟΛ

Τα τελευταία «ραβασάκια» και ειδικά το τελευταίο που αφορούσε στην πεσμένη κυκλοφορία του «ΒΗΜΑτος», δημιούργησαν όπως ήταν αναμενόμενο βαρύ κλίμα στη Μιχαλακοπούλου.

Προς το παρόν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εφημερίδας, αλλά και του ΔΟΛ επιμένουν ότι υπεύθυνη για αυτή την εξέλιξη είναι η στρατηγική επιλογή του συγκροτήματος τα τελευταία δύο χρόνια να μην εμπλέκεται σε πόλεμο προσφορών γεγονός που κοστίζει κυκλοφοριακά.

«Παλεύουμε απέναντι σε επιταγές μετρητών και κουπόνια κάθε είδους. Εμείς δεν μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι» είναι η μόνιμη επωδός των στελεχών του Βήματος. Είναι μια εξήγηση. Όμως ο αντίλογος που έρχεται από την πιάτσα είναι ότι αυτό είναι η μισή αλήθεια: «Είδαμε και την απόδοση που είχαν οι πολυδάπανες και..πολυδιαφημισμένες προσφορές που έκανε στο πρόσφατο παρελθόν το ΒΗΜΑ. Ξοδεύτηκε μια ολόκληρη περιουσία για τον Χάρι Πότερ και δεν προσέφερε απολύτως τίποτε κυκλοφοριακά.

Το πρόβλημα στον ΔΟΛ δεν είναι καθαρά χρηματικό αλλά πρωτίστως θέμα επιλογών. Δεν είναι δυνατόν τα τελευταία 8-9 χρόνια να μην έχει περπατήσει ουσιαστικά καμία προσφορά από τις δεκάδες που έκανε το ΒΗΜΑ πολλές από τις οποίες ήταν μάλιστα υψηλού κόστους. Κοιτάξτε τι έγινε με την τελευταία προσφορά. Ενώ υπήρχε χορηγός, το προϊόν που επιλέχτηκε δεν προσέφερε απολύτως τίποτα κυκλοφοριακά. Ο σχεδιασμός ήταν εκ του αποτελέσματος λάθος. Ναι μεν πιθανότατα οικονομικά η εφημερίδα λόγω της χορηγίας να μην έχει ζημιά αλλά θα έπρεπε να έχει προταθεί στον χορηγό κάτι άλλο που να απέφερε και κάποια κυκλοφοριακά κέρδη στην εφημερίδα».

Πάντως οι γνωρίζοντες εκ των έσω τα προβλήματα λένε ότι ο Ψυχάρης θα έπρεπε να κοιτάξει κάποια στιγμή και προς τα αρμόδια τμήματα του, εμπορικό-προσφορών κλπ.

Ίσως πάλι τα αρμόδια τμήματα να κάνουν και καλές εισηγήσεις, αλλά οι επιτελείς του ΔΟΛ να κάνουν λάθος εκτιμήσεις και να εγκρίνουν τελικά εκείνες που δεν φέρνουν κάποιο αποτέλεσμα. «Είναι δεδομένο ότι ακόμη και με μικρότερο budget μια έξυπνη προσφορά μπορεί να φέρει ικανοποιητικά κυκλοφοριακά κέρδη» λέει με νόημα ένας από τους ανθρώπους της αγοράς που γνωρίζει πολύ καλά τον τομέα των προσφορών στις εφημερίδες.
---
από το enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου