Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

... "9,84" - Τ. Καμπύλης - Β. Σιούτη και η "Ανοιχτή Πόλη" ...

*
the media-project
***
*

Πού είναι το πρόβλημα
του κ. Τάκη Καμπύλη;

Ο διευθυντής του Αθήνα 9,84 εκτός από τις μειώσεις μισθών που ανακοίνωσε πως θα κάνει στο ραδιόφωνο του δήμου Αθηναίων, εκτός από τις 8 απολύσεις συμβασιούχων, έκοψε και την εκπομπή της Β. Σιούτη. Η δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" (ΣΥΡΙΖΑ) θέτει τα ερωτήματα και ζητά από τη διοίκηση να πάρει θέση.

Η ανακοίνωση καταγγελία της "Ανοιχτής Πόλης"

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το «κόψιμο» της εκπομπής της Βασιλικής Σιούτη από το πρόγραμμα του δημοτικού σταθμού «Αθήνα 9,84». Αυτή η ενέργεια της διεύθυνσης του σταθμού προκαλεί έντονο προβληματισμό και αναδεικνύει μια σειρά από ερωτήματα:

Στο τελευταίο ΔΣ, ο διευθυντής του σταθμού κ. Καμπύλης έφερε ένα σχέδιο περικοπών, προκειμένου να επιβιώσει ο σταθμός στο δυσχερές οικονομικό περιβάλλον της εποχής.

Κάλεσε παράλληλα τους εργαζομένους του σταθμού να αναγνωρίσουν τις ειλικρινείς προσπάθειες του για δίκαιη κατανομή των περικοπών, και να συμβάλλουν στο καλό κλίμα, δείχνοντας ομοψυχία για το καλό του σταθμού.

Με ποιο σκεπτικό προχώρησε τελικά ο κ. Καμπύλης στο κόψιμο μιας εκπομπής, η οποία έφερνε λεφτά στο σταθμό από χορηγία;

Αν η αιτία του κοψίματος δεν ήταν οικονομική, τότε ποιο ήταν το «πρόβλημα» με την εκπομπή της κ. Σιούτη, που οδήγησε τον κ. Καμπύλη σ’ αυτή την απόφαση;

Ο κ. Καμπύλης οφείλει να δώσει εξηγήσεις, τη στιγμή που δημοσιεύματα αποδίδουν πολιτικά αίτια σε αυτή την ενέργεια. Υπενθυμίζουμε στον κ. Καμπύλη ότι το δημοκρατικό ήθος του, το οποίο υπερασπίστηκε με υπερβάλλοντα ζήλο και πάθος, κατά το πρόσφατο κόψιμο άλλης μιας εκπομπής, θα έπρεπε να περιλαμβάνει την προστασία της πολυφωνίας σε ένα δημόσιο μέσο, όπως ο «Αθήνα 9,84».

Ο κ. Καμπύλης οφείλει, είτε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα, αποκαθιστώντας την εκπομπή της κ. Σιούτη, είτε να εξηγήσει για ποιο λόγο διέκοψε την εκπομπή. Καλούμε επίσης και την πλειοψηφία της διοίκησης του σταθμού να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει την υπόθεση, για να σταματήσει να πλήττεται το κύρος του σταθμού.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου