Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 28/1 ...

*
Τυπολογίες
***
*
Με 56 σελίδες
η “Εφημερίδα των Συντακτών”
Οι περισσότερες εφημερίδες μειώνουν τον αριθμό των σελίδων τους, η “Εφημερίδα των Συντακτών” τις αυξάνει. Από σήμερα η εφημερίδα κυκλοφορεί με 56 σελίδες, έχοντας ξεκινήσει με 48.
***
Μειώσεις και στον “Επενδυτή”
Μειώσεις της τάξης του 30% ζητούν από τους εργαζόμενους του «Επενδυτή” οι Α. Σκαναβής και Δ, Μπενέκος. Στην ενημέρωση που έκαναν προς τους εργαζόμενους τους ενημέρωσαν για τα οικονομικά της εταιρείας ζητώντας τους να προτείνουν εκείνοι τον τρόπο. Είτε δηλαδή με εθελούσια έξοδο, είτε με μειώσεις στις αποδοχές! Την ίδια ώρα βέβαια οι ιδιοκτήτες πιστεύουν πως με την απόκτηση του Δ. Ρίζου θα αποκτήσουν και το κοινό του «Αδέσμευτου», ο οποίος έκλεισε την εφημερίδα και έχει αφήσει απλήρωτο το προσωπικό του «Αδέσμευτου».
***
Αθλητικός ανταποκριτής
από ΕΡΤ στο Λονδίνο!
Μια εισήγηση στο ΔΣ της ΕΡΤ για τη μετακίνηση-τοποθέτηση δημοσιογράφου συμβασιούχου επί χρόνια στην κρατική ραδιοτηλεόραση, στο Λονδίνο ως ανταποκριτής, προκαλεί εύλογες απορίες. Τι ανάγκες αθλητικών προγραμμάτων έχει να καλύψει η ΕΡΤ στο Λονδίνο; Κατά πληροφορίες η εισήγηση για τη μετακίνηση του στηρίζεται στο …βιογραφικό του. Εργάζεται στην ΕΡΤ από την 1/11/2006 στο τμήμα παραγωγής και αρχείου αθλητικών προγραμμάτων. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον Επικοινωνία FM και στον ιστότοπο Sport Action.

Στην ΕΡΤ έχει εργαστεί στην εκπομπή “Στα άκρα” με τη Β.Φλέσσα (3 χρόνια) και έκανε εκπομπή στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ (2 χρόνια). Έχει καλύψει θέματα δελτίων ειδήσεων, αθλητικών εκπομπών και γεγονότων. Για όλα αυτά λοιπόν η ΕΡΤ τον μετακινεί για ένα χρόνο, από την 1η Ιανουαρίου 2013 στο Λονδίνο για να “καλύπτει τις ανάγκες δημοσιογραφικής υποστήριξης του ραδιοφώνου (ΕΡΑ ΣΠΟΡ), της τηλεόρασης (αθλητικές εκπομπές και διοργανώσεις), των δελτίων ειδήσεων, των διεθνών τηλεοπτικών εκπομπών (Ert World) καθώς και του ιστότοπου της ΕΡΤ.
***
Αποφάσεις για Alter από δικαστήριο και ΕΣΡ
Τέσσερα ανοικτά ζητήματα για κανάλια που δεν εκπέμπουν στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη η έκθεση του ειδικού επιστήμονα για το Alter η οποία περιλαμβάνει επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές για το κλείσιμο, αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού. Τις επόμενες μέρες παράλληλα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την παράταση υπαγωγής της τηλεοπτικής εταιρείας στο άρθρο 99. Παράλληλα συνεχίζεται ο έλεγχος στο πρόγραμμα που εκπέμπει ο 902 TV, στην περίπτωση του οποίου η ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησε την επιστροφή της άδειας του. Ο Ξένιος οδεύει προς κλείσιμο, και το ερώτημα είναι αν το η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προκήρυξη της συχνότητας, ή θα την παραχωρήσει στο Ράδιο Χριστιανισμός το οποίο και δικαιώθηκε από το ΣτΕ. Από τη συχνότητά του πάντως εκπέμπει ο Κ. Παπανικόλας! Τέλος ανοικτό είναι και το θέμα της διακοπής της αναμετάδοση του Euronews στην αγγλική και την γαλλική γλώσσα από την ΕΡΤ, παρά τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, ύστερα από την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού στο ΕΣΡ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου