Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

... ΕΡΤ - 6ωρες κυλιομένες στάσεις εργασίας ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γενική Συνέλευση Δημοσιογράφων ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.

Αποφασίστηκε:
– η κήρυξη 6ωρων κυλιόμενων στάσεων εργασίας, από Δευτέρα 28/1/2013 και νέα γενική Συνέλευση στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 1/2/2013 όπου θα αξιολογηθεί η αντιμετώπιση των αιτημάτων μας και θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι στάσεις εργασίας έχουν ως εξης:

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1: 19:00-01:00
ΤΡΙΤΗ 29/1:  07:00-13:00
ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1: 19:00-01:00
ΠΕΜΠΤΗ 31/1: 13:00-19:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2:11:00-17:00

ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
1. Να υπογραφεί άμεσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν δεχόμαστε το περιεχόμενο της προτεινόμενης ΚΥΑ, το οποίο στην ουσία καταργεί κάθε θεσμική κατοχύρωση των εργαζομένων δημοσιογράφων.

2. Να αντιμετωπιστεί συλλογικά το θέμα των συμβασιούχων, με συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με τους συναδελφους, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν στις 7 Φεβρουαρίου.
Δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία εργαζομένων πολλών ταχυτήτων και περισσότερων ανέργων, όταν μάλιστα την ίδια στιγμή γίνονται προσλήψεις με ειδικές σχέσεις και αμοιβές πολλαπλάσιες αυτών που καθορίζει η ΣΣΕ.

Η αξιοπρέπεια της ΕΡΤ,των ανθρώπων που μοχθούν για το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και του ελληνικού λαού που τη συντηρεί, καταρρακώνεται όταν ανέχεται στο όνομα των μνημονίων, από τη μια την ισοπέδωση των μισθών μας και της δημοσιογραφικής μας οντότητας και από την άλλη να ανοίγουν «προνομιακές πύλες» για τους εκλεκτούς με την ιδιότητα ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων, Είδικών Συντονιστών κ.ά – θέσεων στα όρια της νομιμότητας που ούτε κάν προβέλπονται από το οργανόγραμμα.

3. Να σταματήσει το «πάρτυ» των προκλητικών και χροσοφόρων μικτών παραγωγών. Είναι αδιανόητο να επεμβαίνουν και να ελέγχουν τη Δημόσια ενημέρωση ιδιωτικές εταιρείες και οι δημοσιογράφοι να εργάζονται χωρίς τη κάλυψη του ασφαλιστικού τους φορέα και να μετατρέπονται σε έρμαια των ιδιωτικών εταιρειών παραγωγής.

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε όλα τα δημόσια μέσα ενημέρωσης πρέπει να απορρίψουν το δίλημμα «καλοπληρωμένοι ή κακοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι», όπως ορίζει το πλάισιο της ΚΥΑ και όλοι μαζί να συμπορευτούμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο :

«ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΡΑΡΙΟ»

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ ΔΕΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου