Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

... ΕΣΠΗΤ - κάλεσμα στην αντιφασιστική διαδήλωση ...

*
ΕΣΠΗΤ
***
*
Η ΕΣΠΗΤ για την αντιφασιστική διαδήλωση
19/1/2013 (Ομόνοια 14:00) και συναυλία (Σύνταγμα 16:00)

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ με πάγια την προσήλωσή του στις αρχές της ελευθεροτυπίας, της πολυφωνίας, της ανεμπόδιστης έκφρασης των ιδεών και της δημοκρατίας, χαιρετίζει την πανελλαδική κινητοποίηση-διαδήλωση ενάντια σε κάθε είδους φασιστική ιδεολογία και κάθε μορφή κρατικής τρομοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στην Αθήνα.

Είναι καθημερινό πλέον βίωμα και στον κλάδο μας τόσο η καταπάτηση κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος, όσο και η άσκηση πρακτικών εργοδοτικής ασυδοσίας και τρομοκρατίας στους εναπομείναντες εργαζόμενους συναδέλφους, με την ανεργία να εκτινάσσεται παράλληλα σε πρωτοφανή και ζοφερά ύψη.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ καλεί τα μέλη της Ένωσης να ενώσουν τη φωνή και τον αγώνα τους μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους πολίτες στο συλλαλητήριο της 19 Γενάρη ενάντια:

• στη φασιστική και κρατική τρομοκρατία
• στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες και τις κατακτήσεις της κοινωνίας μας που χρόνια τώρα έχει υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.
• στην υπονόμευση του δικαιώματος στην ελληνική ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και επιθυμούν να την αποχτήσουν
• στις ρατσιστικές εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών που προεξοφλούν αποφάσεις του ΣτΕ τις οποίες δεν έχει ανακοινώσει
• στις πολιτικές των κυβερνήσεων που με τα Μνημόνια, τα χαράτσια, τις περικοπές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα, την κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων και όλων των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, σπέρνουν την φτώχεια και την απόγνωση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ γενναία χρηματοδότηση των δημοτικών υπηρεσιών με άμεση καταβολή των χρημάτων που οφείλει το κράτος ώστε οι γειτονιές να γίνουν γέφυρες αλληλεγγύης και φιλίας, καλύτερης ζωής για όλους και όχι να χωρίζονται με φράχτες μισαλλοδοξίας και να δηλητηριάζονται από το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για ίσα δικαιώματα και πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, τις κοινωνικές και δημοτικές υπηρεσίες σε όλους χωρίς διάκριση έθνους, χρώματος του δέρματος, θρησκείας.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το αυτονόητο και αναφαίρετο δικαίωμα στη δημοκρατία και την ελευθερία, χωρίς διαχωρισμούς.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου