Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

... η Ε.Ε. του ΔΟΛ στο πλευρό των εργατών στα ΜΜΜ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
στο πλευρό των εργαζομένων
στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εισβολή στρατιωτικοποιημένων τμημάτων της ελληνικής αστυνομίας μέσα στον εργασιακό χώρο του μετρό, μετά την κήρυξη “επίταξης” των εργαζομένων του (σύμφωνα με τα ίδια τα λόγια της κυβέρνησης του μνημονίου, οι εργαζόμενοι ξεπέφτουν έτσι σε καθεστώς αντικειμένου, όπως στις κοινωνίες δουλείας - πριν από τη φεουδαρχία), αποτελεί ένα ακόμα βήμα, αλλά και πολύ κρίσιμο, προς την ολοκλήρωση του σύγχρονου εκβαρβαρισμού. Δεν πρόκειται πλέον μόνο για εργασιακά δικαιώματα ή για επίπεδα μισθού -ακόμα και πείνας, στα οποία θέλουν να μας καταδικάσουν όλους τους εργαζόμενους. Πρόκειται, όπως το δήλωσε και ο “πρωθυπουργός” του μνημονίου, για τον πλούτο του ελληνικού λαού, τις κοινωνικές υπηρεσίες του, που θέλουν να τα μετατρέψουν σε απλά εμπορεύματα και να τα ξεπουλήσουν στη σφαίρα του ιδιωτικού καπιταλισμού.Οι εργαζόμενοι του μετρό και των μέσων συγκοινωνίας σε αυτό αντιστέκονται και διεκδικούν, για λογαριασμό όλων μας, το δικαίωμα του ελληνικού λαού να έχει δημόσιες υπηρεσίες και να ζει οργανωμένα με πολιτισμένες ρυθμίσεις και νόμους, ενάντια στη γενικευμένη ανομία του ιδιωτικού πλούτου και μιας ζούγκλας όπου θα κυριαρχούν γκαγκστερικά οι διάφορες Siemens.

Το καθήκον το δικό μας, στα ΜΜΕ, είναι ακόμα πιο κρίσιμο και από τους άλλους εργαζόμενους, καθώς δεν είναι μόνο να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, που είναι το ελάχιστον που πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Γιατί δυστυχώς είδαμε, για μια ακόμα φορά, τις δικές μας επιχειρήσεις να μετατρέπονται από υποτιθέμενες ενημερωτικές υπηρεσίες σε μηχανές συκοφάντησης του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, στην υπηρεσία των μνημονίων, της ευρωπαϊκής βαρβαρότητας και του ιδιωτικού κεφαλαίου. Η μάχη για τα δικά μας δικαιώματα, εργασιακά και δεοντολογικά, για την αλήθεια στην ενημέρωση, αποδεικνύεται κρίσιμη όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον ελληνικό λαό.

Τώρα ασφαλώς επείγει να νικήσουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Επείγει η αλληλεγγύη μας. Επείγει να γίνει και δικός μας αγώνας. Επείγει να αγωνιστούμε και εμείς όλοι για τα δικαιώματα μετακίνησης του ελληνικού λαού, που προϋποθέτει να νικήσουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες τη στρατιωτική επίθεση του μνημονίου. Το οποίο επίσης απαιτεί από εμάς ειδικά στα ΜΜΕ να αντισταθούμε βήμα προς βήμα ιδεολογική επίθεση της ψευτιάς και της συκοφαντίας κατά των εργαζομένων και του πολιτισμού από τα ΜΜΕ.
Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες πρέπει να νικήσουν!
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου