Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

... "ζεστά λεφτά" για τον Πήγασο ...

*
zoornalistas
***
*

Ποιος εφοπλιστής εξαγοράζει τον Πήγασο;

@ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ το σεναριάκι πριν από κάνα εικοσαήµερο (δεν υφίστατο «Ελευθεροτυπία» τότε) στην ιστοσελίδα Propolitix.gr. Οτι δηλαδή υπήρχαν υπόγειες διεργασίες µεταξύ Πήγασου και ∆ΟΛ, µε αφορµή την προοπτική εξαγοράς του πρώτου από τον δεύτερο. Κι επειδή το επανέφεραν το θέµα στο προσκήνιο τα «Παραπολιτικά» το περασµένο Σάββατο, οφείλω να σηµειώσω µερικές λεπτοµέρειες. Οπως λένε λοιπόν στη Μιχαλακοπούλου, κάποια στιγµή ανύποπτη δέχθηκαν τηλεφώνηµα από τη Μεταµόρφωση, που πάνω-κάτω έλεγε τα εξής: «Το συζητάµε. Ενδιαφέρεστε;». Η απάντηση: «Μισό λεπτό να το δούµε!»

@ ΤΟ ΕΙ∆ΑΝΕ, το µελετήσανε, το συζητήσανε (ο Σταύρος Ψυχάρης µε τον εαυτό του) και υπέβαλαν µια πρόταση. Οπως λένε οι διαρροές που εµφανίστηκαν στη διαδροµή, το ποσό της πρότασης ήταν µεν οκταψήφιο, πλην όµως δεν προσέγγιζε το πάνω µέρος της κλίµακας. Το γεγονός αντιµετωπίστηκε µε έναν σχετικό σκεπτικισµό στην απέναντι πλευρά, καθότι το µπιρ παρά ουδείς ηγάπησε στην ελληνική οικογένεια των ΜΜΕ. Κι εκεί που το ’φερναν από εδώ, το πήγαιναν από εκεί, έσκασε άλλη πρόταση από εφοπλιστή που τώρα τελευταία γεννάνε και τα κοκόρια του. Πρόταση σοβαρή, βαρβάτη και οπωσδήποτε υψηλότερη, σαφώς, από εκείνη του ∆ΟΛ.

@ ΟΠΟΤΕ; Οπότε η εξίσωση απέκτησε έξαφνα ένα σωρό µεταβλητές. ∆ιότι δεν είναι µόνο τα λεφτά, είναι και το µέλλον. Αν θα χρειαστεί δηλαδή κανείς µια χείρα βοηθείας για να κάνει τις µπίζνες του ή αισθάνεται πολύ σίγουρος για τις δραστηριότητές του και δεν µασάει. Εδώ θα παίξει ρόλο και η άφιξη των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, των δόσεων που όλοι ποθούν, διότι άλλο είναι να αναµένεις µερικές εκατοντάδες εκατοµµυρίων χρωστούµενα από το κράτος και άλλο να ζεσταίνουν ζωντανά το ταµείο σου. Στην πρώτη περίπτωση έχεις νεύρα και νευράκια, στη δεύτερη αναζητείς τα παλαιότερα των υποδηµάτων σου (µην πω τίποτα βαρύτερο τώρα...) για ν’ αρχίσεις να γράφεις ονόµατα.
---
 - από τη στήλη Μέσα & media του Χρ. Ξανθάκη / Κ.Ε
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου