Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

... "Ε" - κάτι μεταξύ Συνέλευσης και "συνέντευξης Τύπου" ...

*
zoornalistas
***
*

Η «μάνα» Ελευθεροτυπία,
τα απολωλότα πρόβατα και ο «θείος» Βότσης

Προσπάθησα να δω και να ακούσω ολόκληρη την συνέντευξη τύπου της διοίκησης και της διεύθυνσης της Ελευθεροτυπίας που δόθηκε με την ευκαιρία της επανέκδοσης της εφημερίδας και της επαναλειτουργίας του enet.gr.

Βαρέθηκα λίγο γιατί όλα αυτά που άκουσα κάπου τα είχα ξαναδεί και διαβάσει στο διαδίκτυο. Ότι δηλαδή η Ελευθεροτυπία έπρεπε να ξαναβγεί γιατί απαξιωνόταν ο τίτλος της και ότι μόνο έτσι θα μπορέσει, αν μπορέσει, να ξεπληρώσει τα όσα χρωστάει σε εργαζόμενους κλπ κλπ.

Αυτό που συγκράτησα ήταν ο «ψυχρός τεχνοκράτης» νομικός Χάρης Οικονομόπουλος ο οποίος αφού εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων, προχώρησε σε προσχηματικό άνοιγμα, καρφώνοντας ταυτόχρονα, τους πρώην της «Ε» που δουλεύουν στις «6μέρες» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μακάρι, είπε, να πάμε καλά και όλοι αυτοί (τα απολωλότα πρόβατα) να μπορέσουν να.. επιστρέψουν στην αγκαλιά της δικής τους... μάνας, της Ελευθεροτυπίας...

Πιο ψύχραιμος εμφανίστηκε ο «προσπαθώ να σας πείσω» διευθυντής Βαγγέλης Παναγόπουλος. To ίδιο και ο αγνώριστος Φίλιππος Συρίγος που πήρε το λόγο για να ξεκαθαρίσει ότι η «Ε» ήταν η μόνη που είχε αρνηθεί τις χορηγίες του ΟΠΑΠ.

Εντύπωση έκανε η παρέμβαση του εκπροσώπου των εργαζομένων (ποιων εργαζόμενων άραγε;) Πάνου Σώκου αλλά και του Γιώργου Βότση τον οποίο κάλεσε ο Οικονομόπουλος και οι άλλοι να ανέβει στο βήμα και να πει αυτά που ήθελε. Προφανώς είχαν ξεχάσει ότι δεν επρόκειτο για γενική συνέλευση εργαζόμενων αλλά για συνέντευξη Τύπου (όπου δεν έγιναν παρά μόνο δυο- τρεις ερωτήσεις)

Ο Σώκος διάβασε δήλωση εκ μέρους των εργαζομένων που δουλεύουν σήμερα στην εφημερίδα. Είπε ότι η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας είναι ο μοναδικός και πιο σύντομος δρόμος για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όλων των εργαζομένων και να πάρουν τα δεδουλευμένα τους, τις αποζημιώσεις και ό,τι τέλος πάντων δικαιούνται...

Μόλις τέλειωσε ο Σώκος, παρενέβη ο Βότσης που βρήκε στενή και στενόκαρδη τη λογική του εκπροσώπου  ότι η επανέκδοση έγινε μόνο για την επίλυση των οικονομικών εκκρεμοτήτων.

Επειδή ο Βότσης δεν ακουγόταν καλά, ο Οικονομόπουλος και οι λοιποί τον ανέβασαν στο βήμα (λες να ήταν σικέ;) όπου ο παλαίμαχος δημοσιογράφος είπε, μεταξύ άλλων, ζητώντας να προστεθούν στη δήλωση των εργαζομένων: «Εκτός από τα οικονομικά να ξαναθυμήσουμε ότι συνεχίζουμε ευσυνείδητα την παράδοση μιας… φυλλάδας η οποία δεν είχε εξαρτήσεις και είχε κατακτήσει τον απαιτητικό αναγνώστη» κλπ κλπ

Ο Σώκος είπε ότι ο Βότσης είναι η προσωποποιημένη ιστορία της Ελευθεροτυπίας και ότι θα συμπεριλάβει (λίγο σικέ μας φάνηκε κι αυτό) τις παρατηρήσεις του στην τελική δήλωση των εργαζομένων...

- Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου της διοίκησης και της διεύθυνσης της Ελευθεροτυπίας καθώς και τις παρεμβάσεις Σώκου και Βότση.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου