Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 12/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άνεργοι στην ΕΡΤ

Ικανοποίηση υπάρχει στην κυβέρνηση μόνο για την προμήθεια προγράμματος (σειρές, ταινίες, αθλητικά γεγονότα). Δεν αποκλείεται πάντως ένα μέρος της ανεργίας που θα προκύψει στην τηλεόραση να απορροφηθεί από την ΕΡΤ με φόρμουλα που θα βρεθεί.
---
Αποστασιοποιείται
ο Φιλιππόπουλος από το MEGA

Αποστασιοποιείται ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος από το Mega μετά και το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων του καναλιού με τις τράπεζες. Πάντως εντός των ημερών, όσοι έχουν απομείνει στη διοίκηση του καναλιού θα έχουν μια ακόμη συνάντηση με τις τράπεζες.
---
Και στη διανομή Τύπου
ο Μαρινάκης με μερίδιο στο “Άργος”!

Στην πλευρά Μαρινάκη το ποσοστό που κατείχε (άνω του 20%) στο πρακτορείο Άργος η Χ. Κ. Τεγόπουλος. Το μερίδιο αγοράστηκε κατά τη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Παράλληλα οι μετοχές της Καθημερινής ΑΕ στο πρακτορείο Ευρώπη μεταβιβάστηκαν στις Εκδόσεις Έθνος της οικογένειας Μπόμπολα.
---
Επιστρέφει και η “Αθλητική Κυριακή”

Η ιστορική εκπομπή της ΕΡΤ, «Αθλητική Κυριακή», δίνει ακόμα ένα ραντεβού με τους Έλληνες φιλάθλους, κάθε Κυριακή στις 21:30, προκειμένου να χαρίσει αθλητικό χρώμα στα Κυριακάτικα βράδια σας!
---
Χειρότερη η τηλεόραση μετά τη δημοπρασία

Φτωχότερο θα είναι το τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα μας υποστηρίζει ο δημοσιογράφος –εκδότης κ. Νίκος Χατζηνικολάου, μιλώντας στην «Ε», ενώ προβλέπει ότι ακόμη κι έτσι «δεν θα αντέξουν και οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί στην πορεία του χρόνου», λόγω του ότι δεν θα μπορέσουν να ξεχρεώσουν τα τεράστια ποσά που κατέθεσαν για να πάρουν τις άδειές τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.eleftheria.gr/
---
Τσίπρας: “Το τσάμπα πέθανε”

Όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, των καναλιών που κλείνουν και τον εργαζομένων σε αυτά που θα χάσουν τη δουλειά τους, κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στα πλαίσια της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, όταν τον λόγο πήρε η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Αlpha Ευαγγελία Τσικρίκα, ρώτησε ευθέως τον πρωθυπουργό γιατί τιμωρεί τους εργαζομένους των καναλιών που κλείνουν: «Χάνω τη δουλειά μου και δεν ξέρω γιατί. Ήξερα ότι τις απολύσεις δεν τις κάνει το κράτος… Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;». Η φωνή της ήταν εμφανώς φορτισμένη.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ στο http://www.huffingtonpost.gr

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου