Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

... οι απλήρωτοι του ΔΟΛ και ο "αβανταδόρος" Μ. Γκανάς ...

*
Δίκτυο
Αλληλεγγύης
& Παρέμβασης
στην ΕΠΗΕΑ
***
*

Οι "συνδικαλιστικοί" αβανταδόροι
του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ
δεν θέλουν κινητοποιήσεις...


Ο ΜΑΡΚΟΣ ΓΚΑΝΑΣ και τα φερέφωνά του, εκτός των άλλων, προσφέρουν τις τελευταίες όπως διαφαίνεται, διακριτές υπηρεσίες τους στο μεγάλο αφεντικό του ΔΟΛ.

Με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο επιχειρούν να καταστείλουν κάθε συλλογική μορφή διεκδίκησης –προσφυγές για Ασφαλιστικά Μέτρα – Επίσχεση εργασίας, αγωνιστικές κινητοποιήσεις κ.λ.π. των εργαζομένων, που αφορούν δεδουλευμένα περίπου 4 μηνών που η εταιρεία οφείλει στο σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.

Οι «συνδικαλιστικοί» αβανταδόροι του μεγάλου αφεντικού του ΔΟΛ το λένε με όσο ποιο κυνικό και απροκάλυπτο τρόπο: «Να μην κλείσουμε το μαγαζί και να διευκολύνουμε την εργοδοσία …στην εξεύρεση λύσης…!!»

Η κατάσταση στον Όμιλο παίρνει εκρηκτικές και απρόβλεπτες διαστάσεις, καθώς παρήλθε άκαρπη και η τελευταία ημερομηνία που είχε ορίσει η εταιρεία για πληρωμή (έναντι οφειλομένων) χωρίς καμία περαιτέρω ενημέρωση για το πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Στο πλαίσιο της «διευκόλυνσης» του μεγάλου αφεντικού ο Μ. Γκανάς και οι λοιποί συνοδοιπόροι του, διασπαστικά αρνούνται να πραγματοποιήσουν Γεν. Συνέλευση του διοικητικού προσωπικού, από κοινού με τους συντάκτες και το τεχνικό προσωπικό στο χώρο εργασίας, ευελπιστώντας ότι θα διαχειριστούν πυροσβεστικά την όλη κατάσταση με τους συναδέλφους διοικητικούς έχοντας την Νομική Υπηρεσία της Ένωσης στη δούλεψη τους. Επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την αγωνία και το φόβο για το αύριο των συναδέλφων μας με παραινέσεις και εκφοβισμούς στο να μην κάνουμε τίποτα.

Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι εάν πραγματικά ένας εργοδότης θέλει να συνεχίσει τη μπίζνα βάζει από την τσέπη του λεφτά… διαφορετικά μην τον είδατε!!

Αλλά τότε θα είναι πλέον αργά για την τύχη των διεκδικήσεων των εργαζομένων και τα οφειλόμενα από την εργοδοσία.

Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος σήμερα του άθλιου εργοδοτικού συνδικαλισμού, στο να κρατήσει δηλαδή «ήρεμους» τους απλήρωτους εργαζόμενους μέχρι το μεγάλο αφεντικό να επιλέξει το χρόνο και την κατάλληλη στιγμή που θα θελήσει ενδεχομένως να αποδράσει.

ΖΗΤΑΜΕ

α) Άμεση σύγκλιση για σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 16.00 Γεν. Συνέλευσης όλων των εργαζομένων στον Όμιλο στο χώρο εργασίας με παρουσία αντιπροσώπων των διοικήσεων των συνδικαλιστικών σωματείων του Κλάδου.

β) Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών να πραγματοποιήσουν συνάντηση σήμερα Τετάρτη με την εργοδοσία θέτοντας δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα εξόφλησης δεδουλευμένων, που σε περίπτωση μη υλοποίησης, οι διοικήσεις των ενώσεων να προσφύγουν άμεσα στις ενδεδειγμένες και ως άνω περιγραφόμενες νομικές ενέργειες, αλλά και αγωνιστικές κινητοποιήσεις.


ΥΓ.: Ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ,
Παναγιώτης Σκουτέρης,
που τυγχάνει και μέλος της Εργασιακής Επιτροπής
του ΔΟΛ, με εξουσιοδότηση της Συντονιστικής Γραμματείας έχει προβεί σε ενέργειες και επαφές με διοικήσεις συνδικαλιστικών ενώσεων του Κλάδου προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
& ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 
---
*

2 σχόλια:

  1. Ρε σεις, μη τα βάζετε συνέχεια με το "φυρερίσκο" της ΕΠΗΕΑ. Έχει αποδείξει ότι είναι ικανότατος στο παζάρεμα (απώλεια αγγελιοσήμου). Τρανό παράδειγμα η επιτυχία του στον ΔΟΛ, όπου μετά τις εκατοντάδες απολύσεις κατάφερε να κάνει μια πρόσληψη. Συμπτωματικά(;) ήταν του γυιού του! Ε, τι να κάνει ο συνδικαλιστής, αμάρτησε για το παιδί του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. NeuroAge πρέπει να το δοκιμάσεις,η μνήμη σου είναι επιλεκτική και κατευθυνόμενη.

      Διαγραφή