Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

... ΔΟΛ - συνέλευση σήμερα με πολλούς "άγνωστους Χ" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η στάση των εργαζομένων; Των Ενώσεών τους;
Ώρα Μηδέν για τον ΔΟΛ


Απάνθρωπη η στάση ιδιοκτησίας - διευθυντών

Σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση εργαζομένων στον ΔΟΛ μέσα σε συνθήκες πλήρους ασφυξίας αφού η διοίκηση με τη στάση της έκανε σαφές ότι αδιαφορεί εντελώς για το προσωπικό του Οργανισμού το οποίο όχι μόνο άφησε απλήρωτο χωρίς να καταβάλλει έστω ένα ευρώ έναντι όλο το Σεπτέμβριο, αλλά παρά τις αγωνιώδεις εκκλήσεις εκπροσώπων και εργαζομένων έστω για μια ενημέρωση, τόσο η ιδιοκτησία όσο και τα διευθυντικά στελέχη αποφάσισαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος και να αφήσουν τους εργαζομένους στην τύχη τους.

Οι εργαζόμενοι καλούνται σήμερα να αποφασίσουν τι θα κάνουν έχοντας στην πλάτη τους οφειλόμενα τεσσάρων μηνών και μια θηλιά περασμένη στο λαιμό τους μπροστά στο ορατό πλέον ενδεχόμενο του λουκέτου. Μέσα σε αυτό το κλίμα και με βάση όσα έχουν συμβεί σε προηγούμενες συνελεύσεις στο συγκρότημα θεωρείται δύσκολο να υπάρχει συντονισμένη και έντονα πλειοψηφική τάση των εργαζομένων προς κάποια κατεύθυνση. Κάποιοι θα ζητήσουν να ξεκινήσει απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, κάποιοι θα συζητήσουν για πιο ήπιες μορφές αντίδρασης π.χ ασφαλιστικά μέτρα, αλλά υπάρχει και σημαντικός αριθμός εργαζομένων, όπως μαθαίνουμε, που για διαφόρους λόγους ο καθένας προσανατολίζεται στο να συνεχίσει να εργάζεται ακόμη και απλήρωτος. Αυτό το κομμάτι των εργαζομένων φέρεται αποφασισμένο να εργαστεί κανονικά ακόμη και σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση.

Ανεξάρτητα πάντως από τις αποφάσεις των εργαζομένων, ακόμη και αν υπήρχε ομόφωνη απόφαση να συνεχίσουν όλοι να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται, η κατάσταση στον ΔΟΛ φαίνεται να βρίσκεται πλέον σε μη αναστρέψιμη κατάσταση. Υπάρχει φημολογία για πολύ μεγάλα χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία τα οποία η εταιρεία αδυνατεί όχι απλά να αποπληρώσει, αλλά να τα βάλει έστω σε κάποιο καθεστώς ρύθμισης γεγονός που θα επιφέρει σύντομα (αν δεν έχει ήδη επιφέρει) τις αναμενόμενες συνέπειες. Παράλληλα μαθαίνουμε ότι οι τραπεζικές υποχρεώσεις του ΔΟΛ μέχρι το τέλος του έτους πλησιάζουν τα δέκα εκ. ευρώ δυσκολεύοντας όπως είναι ευνόητο περαιτέρω την όλη κατάσταση. Ως γνωστόν υπάρχει και δέσμευση των προσωπικών λογαριασμών του Σταύρου Ψυχάρη για την υπό εξέλιξη έρευνα του πόθεν έσχες του. Οι συνεχείς συναντήσεις και προσπάθειες του Σταύρου Ψυχάρη με επιχειρηματίες για εξεύρεση κάποιας λύσης έστω και προσωρινής δεν έχουν αποδώσει μέχρι τώρα καρπούς. Ολο αυτό μοιάζει με μια εξίσωση που ακόμη και ο Αϊνστάιν θα δήλωνε αδυναμία να επιλύσει.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου