Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

... ΚΕΔ - Τσαλαπάτης: πέφτοντας από τα σύννεφα ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

ΚΕΔ: Κλείνουν από σήμερα τον ΕΔΟΕΑΠ


Tαφόπλακα βάζουν Πετρόπουλος και Κατρούγκαλος στον ΕΔΟΕΑΠ, στα ΤΕΑΣ (επικουρικά των δημοσιογράφων της περιφέρειας) στην ΕΣΗΕΑ και τις άλλες δημοσιογραφικές ενώσεις και από κοντά οι γνωστοί Εφιάλτες του κλάδου: Γκανάς, Κουμπιάς, Μπερεδήμας με την Αντωνιάδου και το Καρούτζο να κρύβονται στη σκιά τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ό υπουργός Εργασίας βγαίνοντας από το Χίλτον δήλωσε ότι δεν δίνει παράταση για το αγγελιόσημο (κοινωνικός πόρος – εργοδοτική ασφαλιστική εισφορά για τα ασφαλιστικά ταμεία), που με τον τρόπο αυτό καταργείται οριστικά.

Πετάνε έτσι στο δρόμο 18500 ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφους και διοικητικούς (εργαζόμενους απλήρωτους, άνεργους, συνταξιούχους) και οι οικογένειες τους μένουν από φάρμακα, παροχές, κλινικές εξετάσεις, νοσοκομεία με κούρεμα στις επικουρικές και τα εφάπαξ.

Το σχέδιο ψήνεται έτσι από καιρό όταν βάλανε μέλος του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ να προτείνει παύση πληρωμών.


Στις 5.30 μμ ο υπουργός Εργασίας κάλεσε τις διοικήσεις των ενώσεων, όπου επανέφερε, για ξεκάρφωμα την αρχική του πρόταση για συμφωνία εργοδοτών και εργαζομένων που είχε απορριφθεί ή την καθιέρωση προσωρινά μιας εισφοράς - ψίχουλα που δεν καλύπτει, ούτε τις μισές από τις σημερινές ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ, οπότε έρχονται καινούργιες περικοπές. Και βέβαια ούτε κουβέντα για διεύρυνση (με όρους και προϋποθέσεις) με όσους έχουν μείνει εκτός ΕΔΟΕΑΠ.

Μια άλλη πρόταση του υπουργείου ήταν να ξοδέψει ο οργανισμός τα αποθεματικά ασφαλείας που έχει και να λειτουργήσει για δύο μήνες Αν τελικά δεν υπάρξει συμφωνία των εργοδοτών τη Τρίτη που θα τους φωνάξει η κυβέρνηση, οι δημοσιογράφοι θα μεταφερθούν για περίθαλψη στο ΠΕΔΔΥ.

Ήδη όμως έχουν ληστέψει για Τρίτη φορά το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (απ όπου χρηματοδοτείται ο ΕΔΟΕΑΠ) παίρνοντας τα αποθεματικά του που ξεπερνούν το 1 δις. Ευρώ.

Δυο μάγκες κοντοχωριανοί, που μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ από υλικά κατεδάφισης πράσινης μάντρας, μας πήραν τα λεφτά μας και τώρα μας κουνάνε και το δάχτυλο.

Με άλλα λόγια θέλουν πρώτα να στεγνώσουν τον ΕΔΟΕΑΠ κι ύστερα να τον στείλουν στα αζήτητα.

Πρόκειται όμως για έγκλημα εκ προμελέτης επειδή η Κυβέρνηση και οι δύο υπουργοί λένε χυδαία ψέματα Όλοι γνωρίζουν ότι με την αδειοδότηση και με τόσα κανάλια να μένουν χωρίς άδεια, δεν εκπροσωπούνται οι εργοδότες.

Άρα συμφωνία γιοκ… Το ίδιο ισχύει στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι ο ΕΔΟΕΑΠ σήμερα οφείλει 16-18 εκατομμύρια ευρώ άμεσα απαιτητά από προμηθευτές-πιστωτές (νοσηλευτήρια, κλινικές εργαστήρια , κέντρα, φαρμακεία κλπ) και σπάει μερίδια από αμοιβαία για να πληρώσει.

Το σύνολο των αποθεματικών του δεν ξεπερνούν τα 24 εκ. ευρώ λόγω του περίφημου PSIκαι άλλων αμαρτιών του πρόσφατου και του απώτερου παρελθόντος.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων στην πλειοψηφία τους απέρριψαν τον ανοιχτό εκβιασμό του θλιβερού δίδυμου του υπουργείου Εργασίας (ή δεχόσαστε να παραδοθείτε στους εργοδότες ή λουκέτο) με εξαιρέσεις κάποιων παρισταμένων να διακρίνονται για την εκκωφαντική σιωπή τους η την υπακοή τους στο σύστημα.

Άλλωστε είχε προηγηθεί η συνάντηση των ενώσεων το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη που ο αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε όλους αυτούς ανοιχτά ως «βραχίονες της διαπλοκής και του Κατρούγκαλου»

Στη γραμμή Κατρούγκαλου και την Πέμπτη το απόγευμα ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ,  Μάρκος Γκανάς, εντελώς στη ψύχρα έκοβε και έραβε μαζί με τον Πετρόπουλο έχοντας κλείσει από καιρό το δικό του πακέτο, εκφράζοντας την Αντωνιάδου και τον Καρούτζο σε όσα λέγανε οι κολλητοί του υπουργοί.

Δίπλα του ο Μπερεδήμας της ΕΣΠΗΤ χαμογελούσε με νόημα για να του κάνει αβάντα μήπως και γλυτώσει τον Εισαγγελέα για τα σεμινάρια, ενώ βουβό πρόσωπο, όπως πάντα και αβανταδόρος του Πετρόπουλου, ο Κουμπιάς της ΠΟΕΣΥ χωμένος μέχρι το λαιμό στο βρώμικο ντιλ.

Ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ε. Τάτσης γνωστός από την περιπέτεια της Ελευθεροτυπίας μόνο αφού του έβαλε χέρι η Ν. Νταουντάκη,  γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ ψέλλισε δυο λέξεις και αυτές με το ζόρι λέγοντας ότι δε μπορεί να δώσει τα αποθεματικά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σ. Νικολόπουλος δήλωσε πώς η όποια κουβέντα έχει νόημα μόνο με το αγγελιόσημο στο τραπέζι και εφόσον συζητάμε όλο το ασφαλιστικό του κλάδου.

Ο αντιπρόεδροςτης ΕΣΗΕΑ Δ. Τσαλαπάτης κατήγγειλε τον εκβιασμό της κυβέρνησης και έθεσε Κατρούγκαλο και Πετρόπουλο προς των ευθυνών τους

“Εσείς βάζετε το λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ ” τους είπε. “Εσείς αφήνετε τον κόσμο χωρίς φάρμακα Βρωμάει από μακριά το σχέδιο με το καινούργιο καρτέλ στην ενημέρωση. Δεν σας σώζει η ασυλία” ήταν η τελευταία κουβέντα.

Με κάποιον όμως να θυμίζει ότι ο Πετρόπουλος δεν έχει ασυλία

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

---
*

1 σχόλιο:

  1. Ευχή όλων, πέφτοντας από τα σύννεφα ο κ. Τσαλαπάτης να πλακώσει το "φυρερίσκο" της ΕΠΗΕΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή