Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

... Αλαφούζος - λεφτά υπάρχουν, αλλά και απλήρωτοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Αλαφούζος πλήρωσε, ξαφνικά,
τους απλήρωτους (αλλά όχι όλους...)


Θα περισσέψουν από τα 5.000.000 και για τους... μπλοκάκηδες της "Καθημερινής";

Πρόβλημα ρευστού ο Αλαφούζος δεν έχει. Στα λόγια έχει στην πράξη όχι. Όποτε χρειάστηκε ζεστό χρήμα το βρήκε και το κατέβαλε εν τη παλάμη. Όπως συνέβη με την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια. Ατάκα και επί τόπου. Πώς γίνεται, θα μου πείτε, να έχει λεφτά αλλά να χρωστάει σε τόσο
κόσμο; Όπως, ας πούμε πολλούς μήνες στους «μπλοκάκηδες» της Καθημερινής, κάτι που έχει γράψει σε αποκαλυπτικό θέμα του ο Harddog (δείτε εδώ). Τι πώς γίνεται; Γίνεται! Εδώ χρωστάει ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ (άσε τις παλιές, τις διακανονισμένες) οφειλές σε ποδοσφαιριστές και ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ της ΠΑΕ. Και δεν μιλάμε για έναν μήνα.

Στις αρχές τα περί καθυστερήσεων στους μισθούς έβγαινε ως ψίθυρος που δύσκολα τον πίστευες – «έλα μωρέ, γίνεται αυτά σε κοτζάμ Παναθηναϊκό;» Αλλά να που γίνονται. Και ο ψίθυρος έγινε την Τρίτη σε μια εφημερίδα, στην (συνεχώς ανήσυχη!) Live Sport, πρωτοσέλιδη αποκλειστική είδηση που έγραψε καθαρά ότι υπάρχει πρόβλημα. Και ότι ανέβηκε στις προπονητικές εγκαταστάσεις του Κορωπίου ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, ο Αγησίλαος Τουμαζάτος, και μίλησε τους παίκτες για το έχει λαμβάνειν του Παναθηναϊκού από τον ΟΠΑΠ και την ΟΥΕΦΑ. Και είπε ότι μόλις θα έρθουν τα χρήματα, θα εισπράξουν και εκείνοι. Αλλά τη μέρα που δημοσιεύτηκε προβεβλημένη η είδηση, το ρευστό βρέθηκε και υπήρξαν πληρωμές.

Για πόσους και πόσα δεν ξέρω. Μάλλον έναντι ήταν. Και οι υπάλληλοι δεν πήραν ακόμα χρήματα, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Η ουσία είναι ότι για τις επιχειρήσεις Αλαφούζου (τα καράβια να είναι καλά) ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, αλλά δεν υπάρχει πρεμούρα να τα πολυδείχνουν. Υπόψη ότι ο Παναθηναϊκός το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα πάρει αρχικά από την ΟΥΕΦΑ 230.000 ευρώ και από τον ΟΠΑΠ 300.000. Τα πολλά χρήματα, όμως, θα μπουν τον Δεκέμβρη, πάλι από τον ΟΥΕΦΑ. Και αυτά υπολογίζεται να φτάσουν - πιθανόν με άλλα έσοδα - τα 5 εκατομμύρια. Καθόλου άσχημα, έστω και αν πρέπει να πληρωθούν υψηλές δόσεις συμβολαίων.

Μακάρι από αυτά τα λεφτά να πληρώνονταν και οι «μπλοκάκηδες» της Καθημερινής. Μακάρι. Αλλά πού τέτοια τύχη. Αν, και για να τα λέμε όλα, ένας από τους συναδέλφους που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έλεγε πως δεν ανησυχεί. Και ότι «το μαγαζί είναι αξιόπιστο». Ναι, αν έχεις δεύτερη δουλειά για να τη βγάζεις, δεν θα χάσεις. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου