Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

... ένα κανάλι, τρεις εφημερίδες - καθόλου άσχημο ξεκίνημα (;)

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο εκδοτικός "γάμος" της χρονιάς

Η συγχώνευση που θα γεννήσει το νέο μιντιακό μεγαθήριο με κανάλι και τρεις εφημερίδες

Στα σκαριά βρίσκεται μεγάλο deal που αναμένεται να κάνει πάταγο και να αλλάξει ριζικά τις ισορροπίες στον ελληνικό Τύπο, ενώ θα επηρεάσει καθοριστικά και τον τηλεοπτικό χάρτη, μιας και ο επιχειρηματίας που πρωταγωνιστεί στη συγκεκριμένη μπίζνα είναι ένας από τους τέσσερις νέους καναλάρχες!

Συγκεκριμένα ο στόχος είναι μέσα στη σεζόν να ολοκληρωθεί επιτυχώς η συγχώνευση των δυο νέων συγκροτημάτων Τύπου που το ένα διαθέτει κυριακάτικο φύλλο υψηλής κυκλοφορίας και το άλλο σαββατιάτικο φύλλο – επίσης, μεγάλης κυκλοφορίας. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατηρηθεί ένα από τα δυο οικονομικά φύλλα που διαθέτουν οι προς συγχώνευση εκδοτικές επιχειρήσεις, προκειμένου να κρατήσουν την πελατεία που έχουν δημιουργήσει.

Στόχος λοιπόν μέσα στους επόμενους μήνες να προχωρήσει η διαδικασία της συγχώνευσης ώστε να προκύψει ένα νέο ισχυρό εκδοτικό μεγαθήριο που θα διαθέτει τηλεοπτικό κανάλι, κυριακάτικο και σαββατιάτικο φύλλο και μια οικονομική έκδοση.

Η ανάγκη που προκάλεσε τη συζήτηση για τη συγχώνευση και δρομολόγησε τις εξελίξεις έχει να κάνει με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η μία από τις δυο εκδοτικές επιχειρήσεις… Αφού στην ουσία είναι μονόδρομος για αυτήν… Ενώ η ύπαρξη του νέου καναλιού δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια συνολική συνεργασία… Δίνοντας την απαραίτητη ώθηση που χρειάζονται και οι δυο πλευρές σε αυτή τη φάση!

Τέλος, η πορεία του εγχειρήματος που είναι σε εξέλιξη, λέγεται ότι είναι σε γνώση της κυβέρνησης και έχει τη συγκατάθεσή της.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου