Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

... δημοσιογράφοι έγιναν εκδότες εν μια νυκτί - το αποτέλεσμα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο large εκδότης ξαναχτυπάει:
μισό εκατομμύριο για να απολύσει
αρθρογράφο που επαναπροσέλαβε


Λεφτά υπάρχουν για αποζημιώσεις κολλητών δημοσιογράφων και της συζύγου

Θέλει τέχνη να πάρεις στα χέρια σου έναν κολοσσό και συγκεκριμένα μιντιακό που έχει περάσει πολέμους και δικτατορίες και μέσα σε λίγα χρόνια να τον οδηγείς στη χρεοκοπία!

Κάποιοι θα πουν ότι φταίει η κρίση! Αναμφίβολα επηρέασε… Κάποιοι άλλοι όμως – ίσως πιο σοφοί, υποστηρίζουν ότι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία του Τύπου στην Ελλάδα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι οι δημοσιογράφοι! Προσοχή όμως! Όχι όλοι οι δημοσιογράφοι. Εκείνοι που εν μια νυκτί από δημοσιογράφοι έγιναν εκδότες! Σήμερα δε, η πλειοψηφία του Τύπου ανήκει ιδιοκτησιακά σε πρώην δημοσιογράφους! Τυχαίο που όλα τα εκδοτικά μαγαζιά είναι υπό κατάρρευση;

Σε έναν τέτοιο λοιπόν – ιστορικό, μαγαζί που το αφεντικό έγινε με δάνεια και «μεγαλούργησε» πάλι με δάνεια… Όταν φθάνει η δύσκολη ώρα το μόνο που κάνει είναι να σώσει την οικογένεια και τους δυο ή τρεις κολλητούς! Οι υπόλοιποι στον Καιάδα! Αυτή είναι εν ολίγοις η αντίληψη του μέσου έλληνα εκδότη!

Εχθές είδαμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συζύγου του εκδότη που απολύθηκε για να προλάβει να πάρει την παχυλή αποζημίωση και να επαναπροσληφθεί με ΔΠΥ.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι στον κλειστό κύκλο των ευνοουμένων ανήκει και γνωστός αρθρογράφος με μακρά θητεία στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης που φρόντισε το αφεντικό να τον προστατεύσει βλέποντας αυτό που έρχεται και οι άλλοι αγνοούσαν… Κι έτσι στις αρχές του χρόνου συμφώνησαν να πάρει την αποζημίωση του και να συνεχίσει να εργάζεται με το γνωστό μπλοκάκι!

Μάλιστα επειδή από νωρίς είχε περάσει το κατώφλι του συγκροτήματος και άσπρισαν τα μαλλιά του… Η αποζημίωση ήταν τερατώδης! Εξαψήφια, κοντά στο μισό εκατομμύριο!

Με αυτές τις αντιλήψεις και τις συμπεριφορές βρίσκονται αντιμέτωποι δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι περίπου τέσσερις μήνες… Ελπίζοντας σήμερα ότι θα αποσπάσουν μια δέσμευση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου