Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - Γενική Συνέλευση - 2/10

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ – ώρα 10:30 πμ
Αίθουσα Πανηπειρωτικής - Κλεισθένους 15 - 7ος όροφος


ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ:

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να εξελίσσεται ένας «πόλεμος» ανάμεσα σε εκδότες, καναλάρχες, κατασκευαστές, εφοπλιστές, που στόχο έχει την διασφάλιση μεριδίου στην τηλεοπτική αγορά και όχι μόνο.

Με πρόσχημα την «αντικειμενική ενημέρωση» και το «τέλος της διαπλοκής», η κυβέρνηση προσπαθεί ουσιαστικά να ενισχύσει το μπλοκ των Μέσων Ενημέρωσης που θα στηρίξουν την κυβερνητική πολιτική.

Από τον συγκεκριμένο «πόλεμο» δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε εμείς οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Η ενημέρωση θα συνεχίσει να είναι στα χέρια των επιχειρηματιών, βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, που μόνο μέλημά τους θα είναι η προπαγάνδιση των συμφερόντων τους.

Ανεξάρτητα από τον «πόλεμό» τους και την κατάληξή του, το σίγουρο είναι ότι εμείς οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και συνολικότερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, θα κληθούμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα πεδίο που όλο το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ότι δεν υπήρχαν χρήματα και οι εργαζόμενοι υποχρεώνονταν να δουλεύουν απλήρωτοι, με αιτία τις τηλεοπτικές άδειες έπεσαν στο τραπέζι εκατοντάδες εκατομμύρια.

Είναι ξεκάθαρο ότι η επόμενη μέρα θα βρει τους εργοδότες να απαιτούν από τους εργαζόμενους και πάλι, να «βάλουν πλάτη».

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις δεν αφήνουν κανέναν εργαζόμενο στον Τύπο ανεπηρέαστο. Ήδη, κυβέρνηση και καναλάρχες παραδέχονται ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς δουλειά από τα κανάλια που θα κλείσουν, αλλά και όσοι θα συνεχίσουν να εργάζονται, θα γίνουν δέκτες εκβιασμών και τρομοκρατίας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται χωρίς δικαιώματα, για ψίχουλα. Δεν αποκλείουμε κανένα ενδεχόμενο. Οι «χαμένοι» από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό να στραφούν σε άλλες, πιο κερδοφόρες για αυτούς, επενδύσεις, έξω από τον Κλάδο, πράγμα που σημαίνει ότι επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους να κλείσουν σε μία νύχτα. Έχουμε πρόσφτα παραδείγματα, όπως αυτό της ΣΟΦΤΕΞ, αλλά και του Athens Ledra. Δεν έχουμε αυταπάτες, έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση!!!

Στα πρακτορεία συνεχίζεται το αλισβερίσι με τους εκδότες, όπου «άσπονδοι εχθροί» γίνονται «φίλοι», πακέτα μετοχών αλλάζουν χέρια και δεν θα παραξενευτούμε καθόλου αν δούμε για άλλη μια φορά να παίζεται το ίδιο έργο. Να μετακινούνται εφημερίδες από το ένα πρακτορείο στο άλλο.

Αυτό που δεν θα αλλάξει ποτέ είναι η στάση τους απέναντι στους εργαζόμενους. Εκεί πάνε χέρι – χέρι, «χτυπώντας» μισθούς και δικαιώματα.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα λόγο να ταυτιζόμαστε με τα συμφέροντα των αφεντικών μας. Βρισκόμαστε μπροστά σε εξελίξεις που επιβάλλουν την οργάνωση του αγώνα μας για να αποτρέψουμε οποιεσδήποτε αντεργατικές επιλογές έχουν στα σκαριά οι εργοδότες μας, αλλά και να διεκδικήσουμε τις απώλειες κατά την περίοδο της κρίσης με την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

Κανείς δεν δικαιούται να «σφυρίζει αδιάφορα», κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θεωρεί ότι όλα αυτά δεν τον αγγίζουν. Το αντίθετο συμβαίνει. Έχουμε υποχρέωση να γίνουμε οδηγοί των εξελίξεων και αυτό θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή όλων μας!!!

Απαιτούμε:
  • Καμία απώλεια θέσης εργασίας από την όποια «ρύθμιση» της κυβέρνησης. Μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
  • Πλήρη κάλυψη των ανέργων του κλάδου με επίδομα ανεργίας στο 80% του βασικού μισθού της τελευταίας υφιστάμενης ΣΣΕ και μέτρα προστασίας για όσο διάστημα διαρκεί η ανεργία. Ο χρόνος ανεργίας να προσμετράται ως συντάξιμος.
  • Υπογραφή κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας με αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος.
Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, τον ορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων, το Δ.Σ. αποφάσισε την διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ώρα 10:30 πμ, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής (Κλεισθένους 15 – 7ος όροφος).

ΘΕΜΑΤΑ:
  1. Αποτίμηση των εξελίξεων και της δράσης του προηγούμενου διαστήματος.
  2. Απόφαση κινητοποιήσεων για υπογραφή νέας ΣΣΕ, για την αποκατάσταση των απωλειών.
  3. Εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές ανάδειξης Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου