Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

... περιμένοντας το barcode ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Τα "καπέλα" στις κυκλοφορίες

Πέρασαν πέντε μήνες - θα εφαρμοστεί;



Γράφει ο Δημήτρης Κανελλόπουλος

Οσο παλιές είναι οι εφημερίδες, άλλο τόσο παλιές είναι και οι φήμες για «καπέλα» στις κυκλοφορίες τους. Η φιλολογία για «φουσκωμένες» κυκλοφορίες κάποιων εφημερίδων καλά κρατεί, ακόμα και τώρα κυκλοφορούν διάφορα στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Μην το θεωρείτε απλό, η διαφημιστική πίτα είναι μικρή και τώρα πια έχει μεγαλύτερη σημασία από ποτέ το μερίδιό σου στην αγορά. Εμείς στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν υποστηρίζουμε απαραιτήτως πως κάποιοι άλλοι παρουσιάζουν μεγαλύτερες κυκλοφορίες από τις αληθινές, ξέρουμε όμως πολύ καλά πως οι δικές μας είναι 100% πραγματικές.

Τον Μάιο η κυβέρνησή μας καλή ώρα έφερε τροπολογία στη Βουλή για το barcode, ώστε να καθιερωθεί «για όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, περιοδικού και ημερήσιου τύπου, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα (barcode) ή εικονοστοιχείου (pixel) ή και οι δύο σημάνσεις, που φέρουν σε ευδιάκριτο εξωτερικό σημείο του εντύπου».

Στην αιτιολογική έκθεση, εξηγούσε πως «με τη συγκεκριμένη διάταξη καθιερώνονται όροι διαφάνειας και ευχέρεια ελέγχου σε θέματα στοιχείων κόστους στις έντυπες εκδόσεις περιοδικού και καθημερινού τύπου (εφημερίδων και περιοδικών) που περιλαμβάνουν ειδικές προσφορές».

Ορίζονταν και πρόστιμα ανά παράβαση ύψους χιλίων (1.000) έως δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ. Υπεύθυνος είναι ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

Ηταν-είναι ένας τρόπος να ελεγχθεί και η κυκλοφορία των εφημερίδων, να βγουν τα αληθινά νούμερα, χωρίς να υπάρχουν σκοτεινά σημεία. Εκτοτε πέρασαν πέντε μήνες και δεν έχουμε δει να εφαρμόζεται κάτι. Γιατί;
---
πηγή: www.efsyn.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου