Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Μητσοτάκης προς ΕΣΗΕΑ: "Εμείς χρήματα, κανάλια, δουλειές"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

"Αδειάζει" Σαμαρά - Κεδίκογλου, που έκλεισαν την ΕΡΤ
Μητσοτάκης: «Αδιανόητο να χάνουν
τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ»


Συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με πρωτοβουλία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του "νόμου Παππά" και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη σταθερή θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4».

Όπως προσθέτουν, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: Περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Αδιανόητο ήταν και τότε, το 2012, που η κυβέρνηση αποφάσισε την κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν σχεδόν όλες οι εφημερίδες αλλά και τα ταμεία. Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, οι ισολογισμοί προς ΓΕΜΗ μεριά δηλαδή ΕΒΕΑ... Για την ιστορία, η Ευρωπαϊκή Ενωση είχε δώσει από το 2010, αν θυμάμαι καλά, περιθώριο μέχρι το 2015 στις εφημερίδες για να προσαρμοστούν στο καθεστώς μη δημοσίευσης ισολογισμών. Και ως εκ θαύματος το 2012 καταργήθηκαν. Κακές γλώσσες λένε ότι υπήρχε και σύμφωνη γνώμη μεγαλοεκδοτών που έχουν και κανάλια τηλεόρασης. Αυτά επί του παρόντος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή