Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

... του (κομματικού) δανεισμού το κάγκελο !..

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δίωξη εναντίον
του πρώην διευθυντή
του ΠαΣοΚ, Ρ. Σπυρόπουλου


Της Γιάννας Παπαδάκου

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη και απιστία κατά του πρώην υπεύθυνου για τα οικονομικά του ΠαΣοΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΠαΣοΚ. Η υπόθεση παραπέμφθηκε για περαιτέρω ανάκριση σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών και βασίστηκε κυρίως στο πόρισμα των έξι ελεγκτικών οίκων το οποίο είχε παραδώσει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Ευ. Βενιζέλος στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και είχε προκαλέσει την έρευνα για τα οικονομικά του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία της απιστίας βασίζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν παραστατικά για το ποσό των 15 εκατ. ευρώ παρότι ζητήθηκαν από τον εισαγγελέα που διενεργούσε την έρευνα. Επίσης την περίοδο 2007 – 2009 εμφανίζεται να φυλάσσεται το ποσόν αυτό στο ταμείο του κόμματος, παρότι προερχόταν κυρίως από δάνειο 9,5 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το κόμμα από 4 τράπεζες.

Η κατηγορία της απάτης βασίζεται κυρίως στο γεγονός ότι ο κ. Σπυρόπουλος ζητώντας και λαμβάνοντας δάνειο 5 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Αττικής, εγγράφως έδωσε ως εγγύηση για το δάνειο την κρατική επιδότηση στο κόμμα, παρότι την ίδια εγγύηση είχε δώσει σε άλλες τρεις τράπεζες από τις οποίες επίσης είχε δανειοδοτηθεί το συγκεκριμένο κόμμα. Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα και τη δίωξη το ποσό της επιδότησης, το οποίο δόθηκε ως εγγύηση σε 4 τράπεζες ήταν μικρότερο από τα δάνεια που έλαβε τελικά το κόμμα.
---
πηγή: tovima.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου