Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

"ΤΑ ΝΕΑ" (Μικροπολιτικός) και το ρεπορτάζ για την ΕΡΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι 123 αρχισυντάκτες της ΕΡΤ
και το διαμάντι που το σμιλεύουν με καλέμι

Η έλευση Ταλαμάγκα που λείανε τις γωνίες και το στοίχημα του δελτίου κατά «ΤΑ ΝΕΑ»

Για ενδοσκόπηση, απόστημα, προσευχές, αλλά και απουσία κυβερνητικής παρέμβασης στην ΕΡΤ διαπιστώνει σε ρεπορτάζ του ο «Μικροπολιτικός» της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Άκρως ενδιαφέροντα τα στοιχεία που «αλίευσε» από τις πηγές του για την κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας… Αναφέροντας ως βασική πηγή των προβλημάτων ένα «απόστημα» που δημιουργήθηκε από την επανασύσταση της ΕΡΤ μετά το κλείσιμο της εταιρίας το 2103.

Από τη διαδικασία επανασύστασης προέκυψαν – όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα 123 αρχισυντάκτες… Έως και η «σουπερατζού που βάζει τους τίτλους στο δελτίο χειροτονήθηκε αρχισυντάκτρια»!

Επίσης διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει για να βάλει τάξη γράφοντας χαρακτηριστικά, «Το Μαξίμου ανέκαθεν είχε την εικόνα της ερτικής ενδοχώρας, όμως επέλεξε να μην παρέμβει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό»… Διότι συνεχίζεται η φαγωμάρα των δύο βασικών πόλων που αποτελούν η πλευρά των εργαζομένων της «ΕΡΤ Open» και η πλευρά των εργαζομένων της «ΝΕΡΙΤ».

Η έλευση όμως του Βασίλη Ταλαμάγκα – κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, κατάφερε «Να λειάνει την κατάσταση… Αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμα, διότι η ατζέντα εκκρεμοτήτων είναι μάλλον πολυσέλιδη»… Και το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» καταλήγει ότι το «μεγάλο στοίχημα είναι το δελτίο ειδήσεων»… Σημειώνοντας χαρακτηριστικά, «Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο τηλεθεατής που επιλέγει να δει το δελτίο της ΕΡΤ θέλει να παρακολουθήσει κάτι αξιοπρεπές… Σημειώνεται ότι το κεντρικό δελτίο έχει κατά μέσο όρο 25 θέματα. Είναι ένα οπτικοποιημένο πρακτορείο ειδήσεων… Με όρους γεμολογίας στο Ραδιομέγαρο έχουν ένα διαμάντι αλλά το σμιλεύουν με καλέμι και σφυρί».

Διαβάστε το ενδιαφέρον ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» για την ΕΡΤ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου