Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Παίξτε ανέξοδα Άγγλους καλλιτέχνες - δεν υπάρχει ΑΕΠΙ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τα ραδιόφωνα μπορούν να παίζουν ξένη
μουσική χωρίς να πληρώνουν πια ΑΕΠΙ

Σίγουρα καλλιτέχνες από την Αγγλία μια και η εγγλέζικη... ΑΕΠΙ σταμάτησε πια τη συνεργασία της με τη δική μας ΑΕΠΙ. 

Η Performing Right Society όπως λέγεται η αγγλική ΑΕΠΙ (και είναι Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων μη κερδοσκοπικός και όχι ΑΕ), η PRS δηλαδή, κατήγγειλε τη σύμβασή της με την ΑΕΠΙ (μετά τα γνωστά γεγονότα) και πλέον δεν εκπροσωπείται από κανέναν στη χώρα μας. Ηδη μάλιστα έστειλε επιστολή σε τηλεοπτικούς σταθμούς ενημερώνοντάς τους για την εξέλιξη, όπως στο MAD TV και σε άλλα κανάλια. Αλλά δεν έχει στείλει ακόμα σε ραδιόφωνα ή δεν έχει φτάσει κάτι ακόμα.

Οπότε όποια ραδιόφωνα παίζουν αγγλικό ρεπερτόριο και όχι μόνο μια και η PRS διαθέτει καλλιτέχνες και από άλλες χώρες (και από την Ελλάδα ακόμα!) δεν πρέπει να πληρώσουν στην ΑΕΠΙ ούτε μισό ευρώ. Αυτό ισχύει και για τα μπαρ φυσικά, τα μαγαζιά.

To περίεργο είναι που η Performing Right Society δεν πήγε σε άλλο οργανισμό στην Ελλάδα, όπως στην Αυτοδιαχείριση π.χ., στην οποία προσχώρησε το ιταλικό ρεπερτόριο. Προφανώς θα ψάχνονται ακόμα στο Λονδίνο.

Πλήρες ρεπορτάζ από Δευτέρα. Στις Τυπολογίες που έβγαλαν την είδηση γράφουν πως η PRS ζητάει να επικοινωνήσουν μαζί της όσοι πλήρωσαν χρήματα στην ΑΕΠΙ για δικό της ρεπερτόριο. Αλλά δεν χρειάζεται, ξέρει πολύ καλά τι θα κάνει η εγγλέζικη εταιρία ούτως ή άλλως.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου