Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ο Σάτυρος των media γράφει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ή μαζί μου ή εχθρός μου

Στα άκρα πάνε τον εκβιασμό.

Οι δύο αρχηγοί, των ποδοσφαιρικομματικών και επιχειρηματικών φυλών που συγκρούονται μέχρις εσχάτων, απαιτούν από όσα Μέσα ενημέρωσης κρατούν ουδέτερη στάση να πάρουν θέση. Να διαλέξουν στρατόπεδο. Δίνουν δωράκια κι αν δεν πιάσουν τόπο αυτά, προχωρούν στο plan b. Στον αδίστακτο εκβιασμό.

Αν δεν είσαι μαζί μου, είσαι εχθρός μου.
---
Nielsen: Ξεκινά τις αλλαγές

Επιβεβλημένες.

Οι αλλαγές στην μέτρηση τηλεθέασης από την Nielsen. Μετά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, έλαβε και η ΕΡΤ το σχέδιο για το καταστατικό της μη κερδοσκοπικής εταιρείας μετρήσεων που θα αξιολογεί την έρευνα τηλεθέασης. Η συγκεκριμένη Επιτροπή Ελέγχου Έρευνας Τηλεθέασης είχε σταματήσει να λειτουργεί το 2010, λόγω κόστους των ιδιωτικών σταθμών. Το κρίσιμο είναι να δεσμευτούν όλες οι πλευρές για τις αλλαγές στη μέτρηση, ώστε τα στοιχεία να είναι αποδεκτά από όλους. Η ΕΡΤ, που ακύρωσε τον διαγωνισμό για τη σύναψη σύμβασης με εταιρεία τηλεθέασης, θα προκηρύξει νέο το επόμενο διάστημα, αλλά την περίοδο αυτή δεν θα λαμβάνει ούτε θα δημοσιοποιεί νούμερα τηλεθέασης.

Έχει ψωμί το θέμα.
---
Έφοδος στην ΑΕΠΙ

Εδώ κι αν έχουμε... ψωμί.

Δεν έχει διαρρεύσει ακόμα τίποτα σε σχέση με τα αποτελέσματα της εφόδου της Οικονομικής Αστυνομίας στην περιβόητη ΑΕΠΙ. Σίγουρα πάντως θα αλίευσαν λαβράκια.

Τα αναμένουμε.
---
Τον ουρανό με τα άστρα

Μόνο αυτόν δεν ζήτησαν οι καναλάρχες από την κυβέρνηση.

Ο "Σάτυρος" απορεί με το αίτημα τους στον Ν. Παππά να αποσυρθεί η ΕΡΤ από τις διαφημίσεις. Προφανώς, πρόκειται περί απύθμενου θράσους. Η απορία του όμως αλλού εστιάζεται. Δεν έχουν πληροφορηθεί την απόφαση Κωστόπουλου να αποσυρθεί η ΕΡΤ από τις τηλεοπτικές μετρήσεις; Τους πρόλαβε, συνεπώς, η ίδια η ΕΡΤ τους καναλάρχες. Ο κ. Κωστόπουλος τους έκανε το ρουσφέτι. Γιατί το έθεσαν λοιπόν στον Ν. Παππά;

Χωρίς μετρήσεις η ΕΡΤ θα παίρνει διαφήμιση με το σταγονόμετρο από την αγορά.
---
Τίμησε τον Θόδωρο Νικολαΐδη

Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον τελευταίο εκδότη-δημοσιογράφο.

Μάλιστα, ο κύριος Θόδωρος ήταν ο τελευταίος του... είδους σε όλο τον τύπο, όχι αυστηρά στον αθλητικό. Ο Γιάννης Φιλέρης, ο διευθυντής του "Φως των Σπορ" τιμήθηκε από τον σύνδεσμο των αθλητικογράφων για το βιβλίο του "Τίποτα δεν μας σταμάτησε".
Η διπλή βράβευση αποτελεί διάκριση για την ιστορική αθλητική εφημερίδα του ελληνικού τύπου. Αποτελεί, επίσης, μια ηχηρή απάντηση σε αυτούς που βγάζουν ανακοινώσεις κατά δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης όταν αυτά δεν περνούν πειθήνια στον κόσμο την γραμμή τους.

Οι δύο κόσμοι για την ποιότητα του τύπου συγκρούονται σκληρά.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου